Erdoğan sosyal medyaya yasak talimatı verdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya ağlarına yasak getirilmesi için Adalet Bakanına talimat verdi.

Erdoğan sosyal medyaya yasak talimatı verdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, ülkenin ekonomik gidişatına ilişkin, “Haziran ile ilgili ilk veriler ümit verici. Temmuzla birlikte çok daha büyük bir sıçrama içine gireceğimizden şüphe duymuyoruz.” iddiasında bulundu.

Erdoğan, “Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada kayıp olarak görülen 2020’yi inşallah bir kez daha herkesi şaşırtan bir büyüme oranıyla kapatacağız.” ifadesini kullandı.

“NEDEN KARŞI OLDUĞUMUZU ANLIYOR MUSUNUZ?”

AKP’li Cumhurbaşkanı, sosyal medyada damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve ailesine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarla ilgili de yasak ve sansür işareti verdi.

Erdoğan, “Sayıca az da olsa namusu, haysiyeti, insanlıktan nasibini almamış kalbi kararmış bazı alçaklar içlerindeki kötülüğüyle bu güzel olayı çirkinleştirmeye çalıştı. Emniyetimiz harekete geçip bu haysiyetsizler için işlem yapmaya başladı. Yeni doğmuş bir bebek üzerinden ailesine saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde her birinden işledikleri suçun hesabını soracağız. Daha önce de benzer durumlar yaşamıştık. Son yıllarda bu tür şeylerin artmasında sosyal medyanın payı vardı. Neden YouTube’e, Twitter’a karşı olduğumuzu anlıyor musunuz? Bu ahlaksızlıklara izin vermemek için.” dedi.

“Bunları bir an önce parlamentomuza getirip bu tür sosyal medya mecralarının kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz.” diyen Erdoğan, Adalet Bakanlığına ve ilgili tüm kurumlara çağrıda bulunduğunu ve yasama dönemi bitmeden gereğinin yapılmasını belirtti.