Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplüğe dönüştü

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Özellikle sosyal medya bu bakımdan tam bir çöplük, tam bir başıboş mecra haline dönüşmüştür. İnsanların taciz edildiği, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu böyle bir sanal dünyaya teslim olmayacağız." dedi.

Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplüğe dönüştü

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni’nde konuştu.

Konuşmasında “Ülkemizi siber güvenlikte dünya çapında bir marka haline dönüştüreceğiz” iddiasında bulunan Erdoğan, “​Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin güvenliği de o derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı, sosyal medya için ise “tam bir çöplük, tam bir başıboş mecra haline dönüşmüştür” nitelemesinde bulundu.

Erdoğan’n konuşmasından bazı bölümler şöyle:

-Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G’ye geçemeyiz. Yerli 5G altyapısını kurmak için tüm firmalarımız hızlı ve etkin şekilde hareket etmelidir.

-Siber zorbalık artıyor. Özellikle sosyal medya bu bakımdan tam bir çöplük, tam bir başıboş mecra haline dönüşmüştür. İnsanların taciz edildiği, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu, her türlü haklarının ihlal edildiği böyle bir sanal dünyaya teslim olmayacağız.

-Siber saldırılar artık devletler düzeyine kadar çıktı, çok daha yıkıcı hale geldi. Türkiye de saldırılara hedef oluyor.

-Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin ve buralarda saklanan verilerin güvenliği de o derece önemlidir. Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalıdır.

-Kamu ve özel sektöre ait veri merkezlerini bir düzene sokmamız şart. İlgili kurumlarımızdan çalışmaları süratle tamamlamalarını bekliyorum. Akıllı sistemlerle kullanılan saldırıları püskürtmenin yolu, daha akıllı sistemleri geliştirmek ve kullandırmaktır.

-Ülkemizi siber güvenlikte dünya çapında bir marka haline dönüştüreceğiz.

-Siber saldırılara konvansiyonel sistemlerle veya yöntemlerle karşı koymaya kalkmak, kurşunu kağıtla durdurmaya çalışmak gibidir.

-İlk yerli haberleşme uydumuz olacak Türksat-6A’nın tasarımı tamamlandı, mühendislik çalışmaları sürüyor. 2022 yılında uzaya göndermeyi planlıyoruz. Türksat 5A’yı bu yılın sonunda uzaya göndereceğiz, 5B uydusu ise gelecek yıl gönderilecek”