Erdoğan: Siz UEFA’da değil misiniz? Hem Rizelisiniz, kafa göz girmeniz lazımdı

"Siz UEFA’da değil misiniz? Orada yetkiniz yok mu? Hem Rizelisiniz, kafa göz girmeniz lazımdı."

Erdoğan: Siz UEFA’da değil misiniz? Hem Rizelisiniz, kafa göz girmeniz lazımdı

Erdoğan, dün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve bazı Süper Lig kulüplerinin başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Konunun UEFA tarafından ‘asker selamı’na verilen cezalara gelmesi üzerine, Erdoğan UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı’ya böyle seslendi:

“Siz UEFA’da değil misiniz? Orada yetkiniz yok mu? Hem Rizelisiniz, kafa göz girmeniz lazımdı.”

Hürriyet’in haberine göre AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve bazı Süper Lig kulüplerinin başkanlarını ağırladı.

Erdoğan, görüşmede UEFA’nın verdiği ‘asker selamı’ cezalarına da değindi. UEFA, A Milli Futbol Takımı oyuncularının Euro 2020 elemelerindeki Fransa ve Arnavutluk maçlarında verdiği ‘asker selamı’ nedeniyle TFF’yi 50 bin avro para cezasına çarptırdığını açıklarken, UEFA Disiplin Kurulu, 16 milli takım oyuncusu ile 6 Başakşehir oyuncuya da kınama cezası vermiştir.

‘KAFA GÖZ GİRMENİZ LAZIMDI’

Toplantıda söz alan Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, UEFA ile yaşanan süreci anlatıp “UEFA bize kınama cezası, Futbol Federasyonu’na ise 50 bin dolar para cezası verdi. Biz ‘Kınanacak bir şey yapmadık’ diyerek Tahkim Kurulu’na başvurduk” dedi. Erdoğan bu sözler üzerine Gümüşdağ’a, “‘Biz kınanacak değil, gururlanacak bir şeyler yaptık’ diye yazsaydınız” dedi. Gümüşdağ’ın, “Yazdık efendim” cevabının ardından Erdoğan, UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı’ya dönerek, “Siz UEFA’da değil misiniz? Orada yetkiniz yok mu? Hem Rizelisiniz, kafa göz girmeniz lazımdı” dedi. Yardımcı ise bu konuda UEFA’da elinden geleni yaptığını ifade etti.

TFF Başkanı Özdemir, Erdoğan’a önümüzdeki dönemde liglerde yabancı futbolcu sayısını azaltma yoluna gideceklerini anlattı.

Erdoğan’ın “Elbette Türk futbolu için ne gerekiyorsa yapacaksınız ama şu noktaya dikkat edin… ‘Siyaset böyle istedi’ algısına izin vermeyin. Bu tamamıyla sizin kararınız” karşılığını verdiği belirtildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da vergi oranlarındaki artışın kulüpleri zor duruma soktuğunu belirtip yeni düzenlemenin iki yıl sonra yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise “Bugüne kadar belki de kronikleşen sorunların konuşulmasıyla, masaya yatırılmasıyla bir süreci, sorunları hatalarla yüzleşerek çözeceğiz. Bu tür birliktelikleri biz sürekli hale getireceğiz” diye konuştu.