Erdoğan: Şehir hastanelerimizi dünya hayranlıkla takip ediyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, video konferans ile katıldığı Başakşehir Hastanesi açılışında konuştu.

Erdoğan: Şehir hastanelerimizi dünya hayranlıkla takip ediyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin açılışına video konferans ile katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

-Başakşehir Şehir Hastanemizin hizmete giren bölümünün hayırlı olmasını diliyorum. Herkesi tebrik ediyorum. Malum burası yap-işlet-devret anlayışı ile yapıldı. Onun için Rönesans ve ortağına da teşekkür ediyorum. Temelini attığımız günden bu yana ‘Başaramayacaklar’ diyenler çıktı. Türk müteahhit ve yabancı ortakla tamamladık. İkinci etabı ise Mayıs ayının 20’sinde açacağız.

-İnşası devam eden 8 şehir hastanemizin büyük bölümünü bu yıl sonuna kadar, kalanlarını da önümüzdeki yıl hizmete almayı planlıyoruz. Ülkede doğru dürüst ambulans bile yoktu. Bugün 5400 tam donanımlı araç ve 19 hava aracıyla en modern ambulans filolarından birine sahibiz.

-Hayalimiz olan şehir hastanelerini kurmaya başladık. Başbakan olduğumda bunu söyledim. Artık tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği bu proje kapsamında 10 şehir hastanesini hizmete aldık. Toplam yatak kapasitesi 13 bin 417’dir. Başakşehir Şehir Hastanemiz ise bu rakamı 16 bin 99’a çıkarıyor. 8 şehir hastanemizin büyük bölümünü yıl sonuna kadar, kalanları da önümüzdeki yıl hizmete almayı planlıyoruz.

-Kararlı bir adım attık. Yeşilköy Havalimanı’nın bir bölümüne 45 günde hastane inşa edeceğiz dedik. Şu anda bu hastanemizin inşası devam ediyor. Yine Sancaktepe’de bir başka hastaneyi daha yapıyoruz. Bunlar her odasında gerekli olan banyosu tuvaletiyle yapılıyor. Yeşilköy’de hava ulaşımı, Sancaktepe’de hava ulaşımı olacak şekilde tedbirimizi aldık.

-Salgın süreci Türkiye’nin sağlık altyapısının gücü yanı sıra sağlık hizmetlerinin ücretsiz olarak verilmesinin önemini göstermiştir. Türkiye’de tamamen ücretsiz olan pek çok teşhis ve tedavide batı ülkelerinde nasıl büyük meblağlarla mümkün olduğuna rastlıyoruz. Covid-19 hastalığının teşhisinde çok önemli olan bilgisayarlı tomografi cihazının mevcudu Avrupa’dan daha fazladır.

-Bir olmaya, beraber olmaya, iri olmaya, kardeş olmaya hep birlikte Türkiye olmaya çok büyük önem veriyoruz. İşte Cumhur İttifakı bunun için var. Sayın Bahçeli’yle el ele inşallah yeni dönemde ülkemizi hep bir adım daha önce çıkaracağız. Hedeflerimizi gerçekleştiremezsek, hesabını da sorarız.