Erdoğan Saray'ı kiralıyor mu?

Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi salonunun kurumlara kiraya verildiğini iddia ediliyor.

Erdoğan Saray'ı kiralıyor mu?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her defasında “Burası benim değil milletin evi” diyerek niteleyip savunduğu Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kiraya verildiği öne sürülüyor.

Konuyu gündeme taşıyan CHP’li Milletvekili Mahmut Tanal, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nden elde edilen kira bedellerinin hangi hesapta toplandığına ilişkin bilgi talep edip “Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nin kira gelirleri nerelere harcanmaktadır?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle:

-Cumhurbaşkanlığı Sarayı bünyesindeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplantı, konferans, merasim, sosyal ve kültürel ekinlik düzenlemek isteyen kurumlardan, sivil toplum kuruluşlarından, derneklerden, vakıflardan, şahıslardan salon kiralama bedeli mi alınmaktadır?

-Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nin ücret, kira tarifesi hangi kriterlere göre belirleniyor?

-Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nin saatlik kira bedeli ne kadardır, günlük kira bedeli ne kadardır, haftalık kira bedeli ne kadardır?

-2020 yılı için Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nin salon kirasına zam yapılmış mıdır? Şayet yapılmışsa zam oranı ne kadardır?

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi, düğün, nişan gibi merasimler için de kiralanmakta mıdır?

-Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nden elde edilen kira bedelleri hangi hesapta toplanmaktadır? Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nin kira gelirleri nerelere harcanmaktadır?

-Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bünyesindeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nin kurumlara, STK’lara, vakıflara, derneklere, şahıslara kira karşılığı tahsis edilmesinin yasal dayanağı nedir?

-Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Milletin evi” olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na bağlı kongre ve kültür merkezlerinde, salonlarında düzenlenen etkinliklerden ücret alınması, gelir elde edilmesi yasal mıdır, etik midir, mevzuata, yönetmeliği uygun mudur?”