Erdoğan salgın 'tedbir'lerini açıkladı

Kabine toplantısı sonrası AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınına karşı alınan yeni 'tedbir'leri açıkladı.

Erdoğan salgın 'tedbir'lerini açıkladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirlerin ve kısıtlamaların gündemde olduğu Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın toplantı sonrası konuşmalarından özetler şöyle:

-Salgın maalesef ülkemizde de etkili oluyor. Vaka sayılarının 30 bine dayanmış olması hepimizin çok daha dikkatli ve sabırlı davranması gerektiğini gösteriyor.

-En etkili tedbir kendimizi korumaktır, üzerimize düşen fedakarlıkları yapmak mecburiyetindeyiz.

-Aşı için ilk etapta 50 milyon dozluk anlaşma yaptık. Aşı sürecinin de başlamasıyla daha az sıkıntılı bir döneme gireceğiz.

-Cumartesi pazar artık evlerimizdeyiz.  Hafta içi 21.00-05.00 arası sokak kısıtlaması kararı aldık. Restoranlarda paket servis harici hizmet veremeyecektir.

-Restoranlarda paket servis harici hizmet veremeyecektir.

-Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatlerde hafta sonu kısıtlama dışındadır.

-Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecektir. Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile sınırlanabilecektir.

-Alışveriş merkezlerine girişte HES kodu uygulamasına geçilecektir. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacaktır.

-Bu tür tedbirlerin salgının artışının önüne geçtiği bilimsel tespitinden hareketle aldığımız kararların hayırlı olmasını diliyorum.”

“BUNLAR…”

AKP’li Cumhurbaşkanı, “tedbir”leri açıkladıktan sonra ise muhalefeti hedef aldı. Erdoğan şunları söyledi:

“Dışarıda tuzakların, sergilenen vicdan ve ahlak dışı tutumların sebebini gayet iyi biliyoruz. Asırlık düzenleri yıkan, zihinlere vurulan asırlık zincirleri kıran Türkiye’ye elbette bunun bedelini ödetmek isteyenler olacaktır. Ülke ve millet olarak bunların hepsini de göğüslemeye evelallah hazırız. Bizi asıl üzen içeride karşımıza çıkan tuhaf manzaradır. Açık konuşmak gerekirse Türkiye’de ekmeğini yiyip, vatanına düşmanlık besleyen, havasını soluyup, ezanından, bayrağından nefret eden, sefasını sürüp, insanını sevmeyen bir kesim var. Bunlar zahirde demokrat, insancıl, hoşgörülü gözükür hakikatte faşistin, darbecinin, vesayetçinin önde gidenleridir.

Esasta hiçbir şey üretmez, çok konuşur ama aslında hiçbir şey söylemez. Bunlar dünyayı çok bilir gibi davranır ama hiçbir şeyden haberleri yoktur. Sürekli bağırır ama hiç dinlemez. Yalanda ve iftirada sınır tanımaz ama gerçeklere gelince arkasını d önerler. Demokrasiyi milletin iradesinde değil yurt dışından gelen sinyallerde arar. Etrafına kim ve nefret satmaktan kalbi kurumuş, ruhu kararmış, gözü körleşmiş, dili çatallaşmış bir güruhtur.

Ülkemizin ufkunu, enerjisini, havasını kirleten suyunu kirleten bu zihniyetin demokrasimize maliyeti en az yarım asırdır. Milletin gönlüne girerek iktidara ulaşmak yerine dışarıdan dolanarak gelenlerin hak ettikleri cevabı yine millet verecektir. gerçi millet er seferinde sandıkta hak ettikleri cevabı vermiştir. Siyaset, toplum, sandık mühendisliği hesaplarına o kadar dalmıştır ki, milleti görecek halleri yoktur.”

Bunlar ülkenin temel değerlerine, kurumlarına saldırmayı adet ettiler. CHP’lilerin sık sık yaptığı bir milletvekilinin pervasızca tekrarladığı TSK’yı hedef alan bühtan, başlı başına bu işin milli güvenlik meselesi haline dönüştüğünün neticesidir. Sırtını darbecilere dayayarak iktidara gelen partinin TSK’ya düşmanlığını gayet iyi anlıyoruz. Onların derdi Türkiye’nin sınırlarını koruma, sınır ötesi harekatlarını yaparak asli görevlerini yerine getiriyor olmasıdır. Sıfatları milletvekili olsa da laf cambazlığı ile bu ülkenin ordusunu bühtan etmesine izin veremeyiz.”

‘KATAR’ AÇIKLAMASI

Erdoğan, Katar’la imzalanan anlaşmalara ilişkin ise şöyle “açıklama” yaptı:

“Ülkemize yatırım yapan tek ülke Katar da değildir. Hollanda birinci sırada yer alıyor onu Amerika ve İngiltere takip ediyor. Katar ise 17. sırada… Paranın dini imanı yoktur, para paradır.”