Erdoğan saldırının ardından kayıplarda

Çarşamba günkü açıklamasında "İdlib'de gelişmeler lehimize döndü" diyen Erdoğan İdlib'deki saldırının ardından ortalarda görünmedi.

Erdoğan saldırının ardından kayıplarda

Türkiye İdlib’de yaşanan hava saldırısı sonrası gelen ve bu sabaha kadar sayısı giderek artan ölümlerin haberiyle sarsılırken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kameralar önüne çıkmaması dikkat çekti.

Dün yaşanan saldırıyı Türkiye önce sosyal medyada farklı kaynaklarca yayılan çeşitli iddialarla duydu. Tüm ülke saldırı ve yaşanan can kayıplarıyla ilgili resmi kaynaklardan gelecek açıklamayı beklerken iktidar güdümlü medyanın aynı anda “rejime verilen zayiat”la ilgili rakamları son dakika olarak verdiği haberlerle karşılaşıldı. Bu “haber”, kamuoyunun daha sonrasında gelecek acı habere hazırlanmasına yönelik bir çaba olarak yorumlandı.

Saatler sonra nihayet saldırıyla ilgili ilk resmi açıklamayı yapan kişi ise Cumhurbaşkanlığından ya da Hükümet’i temsil eden biri değil, Hatay Valisi oldu.

Bugün de gün boyunca AKP, Saray ve devletin diğer yetkilileri saldırıyla ilgili açıklamalar yapıp, “tepki”lerini dile getirirken gözlerin aradığı isim Erdoğan oldu.

Saldırının açıklanmasının üstünden geçen yaklaşık 24 saat içinde Erdoğan’ın Putin ve Trump ile yaptığı/yapacağı görüşmelere ilişkin haberler ve ilettiği mesajları iç ve dış kaynaklarca servis edilirken kendisi kameraların karşısına geçmedi. Hemen her gün en az bir kez konuşan Erdoğan, saldırı sonrası ise konuşmak şöyle dursun bir taziye mesajı dahi yayınlamadı.

Oysa Erdoğan Çarşamba günü yaptığı parti grup toplantısında İdlib’deki durumu “İdlib’de olan gelişmeler lehimize döndü. İdlib’de üç tane şehidimiz var, rejimin kaybı çok büyük.” ifadeleriyle anlatıyordu.