Erdoğan Said Nursi'nin 'talebe'leriyle: Üstad'ın en büyük arzusuydu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilmesi kararından sonra Said Nursi isimli gericinin yaşayan "talebe"leriyle görüştü.

Erdoğan Said Nursi'nin 'talebe'leriyle: Üstad'ın en büyük arzusuydu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ayasofya’nın müze statüsünden çıkarılıp camiye çevrilmesini öngören kararnameyi imzaladıktan sonra dincilerin ‘Bediüzzaman’ diye adlanırdığı Said Nursi isimli gericinin bugün hayatta olan “talebe”lerini aradı.

AKP’ye yakın Yeni Şafak’ta yer alan habere göre Erdoğan, Said Nursi’nin, “Ayasofya’nın açılmasını ben göremeyeceğim. Kabrimden seyredeceğim. Hüsnü görecek” dediği “talebe”si Hüsnü Bayramoğlu’nu aradı. Bayramoğlu’nun “Cuma namazını sizin kıldırmanızı istiyoruz” şeklindeki isteğine Erdoğan gülümseyerek, ‘O kadar da değil” yanıtını verdi. Erdoğan’ın Ayasofya hamlesinden Said Nursi’ye işaret ederek “Üstad’ın da en büyük arzusuydu” diye bahsetmesi de dikkat çekti.

Erdoğan’ın aradığı bir diğer “talebe” ise Mehmed Fırıncı oldu. Fırıncı’ya “Dualarınız, gayretlerinizle Rabbim Nusretini gönderdi. Elhamdülillah bugünlere geldik” diyen Erdoğan’a Fırıncı da “Nasıl bayram yaptık. Bugün akşam namazını Ayasofya’nın önünde kıldık. Size de dua ettik. Doğrusu Sungur ağabeyin vefatından sonra, bizi davet etmiş. Orada söylemiştiniz. ‘Zemininin hazırlanması’ diye ve hazırlandı, hazırlandı, hazırlandı. Geldi ElhamdülillahAllah razı olsun nasıl dua edeceğimizi bilemiyoruz.” diye yanıt verdi.

Said Nursi, Türkiye’de gericiliğin ana akımlarından biri olan Nurculuğun kurucu ismi, Fethullah Gülen’in de “akıl hoca”sı olarak biliniyor.