Erdoğan: Sürekli yalan söyleyerek siyaset yapılmaz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Erdoğan: Sürekli yalan söyleyerek siyaset yapılmaz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Koronavirüs salgınına dair alınan önlemlerin gevşetilmesi, “normalleşme takvimi”, YKS ve LGS tarihleri ile 65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetilmesi, bayramda sokağa çıkma yasağı gibi konuların ele alındığı toplantının ardından konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

– Salgınla mücadelede önemli bir noktaya geldik. Yeni hasta sayımız artık binli rakamlarla ifade edilir hale geldi. İyileşen hasta sayısı katlanarak artıyor. Tüm adımları bilinçli ve kararlı bir şekilde attık.

– Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına yapılan bağış 1 milyar 910 milyon lirayı buldu.

– 65 yaş üstü ile 20 yaş altı sokağa çıkma sınırlaması salgının yayılmasını büyük oranda engelledi.

– İlaç ve aşı geliştirme çalışmalarını sürdürüyoruz.

– Normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız. Ancak ülkemizde hiçbir şey eskiden bildiğimiz normal düzene dönmeyecektir, dönemeyecektir. Normale döneceğiz ancak bu yeni bir normal olacaktır.

– Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına yayarak normal hayata dönüşü kademe kademe başlatacağız.

– İlk müjdemiz; 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır. 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve dört saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz.

– 65 yaş üstüne sokağa çıkma günlerinden birinde 4 saat yürüyüş hakkı geldi. İlk uygulama 10 Mayıs’ta yapılacak. 11:00 ile 15:00 arasında olacak.

– 0-14 yaş grubu hafta içinde 13 mayıs çarşamba günü, 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkartılabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 mayıs cuma günü yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkıp hava alıp dinlenebilecek

– Cerrahi maske ve bez maske satışına izin vermeyi planlıyoruz. Maske satışı fiyat sınırıyla serbest.

– Bu geceden itibaren 31 ile giriş çıkış sınırlamasını 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya. Her hafta gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş çıkış yasağı 14 gün boyunca uzatılmıştır.

–  Üniversite sınavı 27-28 Haziran,LGS 20 Haziran’da yapılacak. Üniversiteler 15 haziranda akademik takvime dönecek.

– Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, icra iflas takiplerinin durdurulması uygulamaları 15 Haziran’da sona erecek.

– Kurallara uyulması şartıyla AVM’ler 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

– Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak.

– İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ticari taksiler için tek-çift plaka uygulamasını, 5 Mayıs itibarıyla sona erdiriyoruz.

– CHP yöneticilerinin siyaset diye sergilediği tavırlar insanlıkla bağdaşmaz, sürekli yalan söyleyerek siyaset yapılmaz.  Siz kesinlikle milli değilsiniz. Ne kadar sapkın ve ne kadar azgın varsa onlarla birlikte oldunuz. Sizin ne omurganız ne de davanız var. Bu millete faydanız yok.

– CHP yöneticileriyle aynı zihniyetin medyadaki mensuplarını buradan bir kez daha ikaz ediyorum. Beyhude yere uğraşmayın. Türk milleti sizi ne o sandıktan çıkartır ne de sırtınızı yaslamaya çalıştığınız darbecilere meydanı bırakır.

– Darbe girişimi olur; milletimiz tankların karşısına dikilirlen siz balkonlardan alkışlar televizyon başında kahvenizi yudumlarsınız.

– (Suriye) Güvenli bölgelerimizin taciz edilmesine saldırıların ve tacizlerin anlaşmalar hilafına artarak sürmesine daha fazla sabretmeyeceğiz.

– Şayet terör örgütünü ve rejimi onların hamiliğine soyunanlar kontrol edemeyecekse, biz kendi gücümüzle hepsini de yola getirmesini biliriz. Gelişmelerin seyrine göre, önümüzdeki dönemde bu çerçevede yeni adımlar atabiliriz.

– Ülkemiz içinde sayıları çok azalmış olmakla birlikte, hala varlıklarını sürdüren kılıç artığı teröristlerin eylem arayışlarına izin vermiyoruz.

– İnşallah yakında Libya’dan yeni müjdeli haberler alacağız.

Ayrıntılar geliyor…