Erdoğan, polisin vurduğu gencin babasını aradı: Ne gerekirse yapılacak

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesinde Suriyeli bir sığınmacı dur ihtarına uymadığı iddiasıyla polis tarafından öldürülmüştü. Erdoğan, polis tarafından öldürülen gencin ailesini arayarak başsağlığı diledi.

Erdoğan, polisin vurduğu gencin babasını aradı: Ne gerekirse yapılacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da uygulama noktasında polis tarafından vurularak öldürülen Suriyeli Ali Hemdan El Asani’nin (18), babası Adnan Hemdan El Asani’ye telefonla arayarak, başsağlığı diledi.

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesinde Suriyeli bir sığınmacı dur ihtarına uymadığı iddiasıyla polis tarafından öldürüldü. Asan’yi öldüren polis kasten öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Asani’nin Hürriyet Mahallesi’nde oturan babası Adnan Hemdan El Asani’yi telefonla aradı. Asani’ye başsağlığı ve sabır dileğinde bulunan Erdoğan, “Özellikle Ali evladımızın öldürülmesi konusu bizi ciddi manada üzmüştür. Bununla ilgili ne gerekirse yapılacaktır. Bu konuda hiç endişeniz olmasın. Ali bizim de evladımızdır” dedi. Erdoğan, olayla ilgili hukuki sürecin başladığını ve konunun sonuna kadar takipçisi olunacağını da kaydetti.

Baba Adnan Hemdan El Asani de tercüman aracılığıyla, “Biz kardeşiz Türkiye Cumhuriyeti halkı ve Cumhurbaşkanı ile gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, Ali sizin bir evladınız. Onun hakkını ben size teslim ettim” diye konuştu.