Erdoğan o görüntülere 'sinirlendi': Şeytani kampanya...

AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski milletvekilleriyle buluşmasında ‘gülme anı’na ilişkin videoya eleştirileri “Şeytani bir kampanya” diye yanıtladı.

Erdoğan o görüntülere 'sinirlendi': Şeytani kampanya...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün AKP Genel Merkezi’nde toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantıda Erdoğan’a eski İstanbul milletvekilleri ile geçen hafta sonu düzenlenen toplantıdaki güldüğü anlar ve konu üzerinde tartışma yapıldı. 34 askerin hayatını kaybettiğine dair haberlerin ardından tepki çeken bu görüntüyle ilgili sinirlendiği görülen Erdoğan, “Orada bir ironi var. Trump’la yaptığım bir görüşmeyi aktarıyorum. Her tarafı ironik olan bir görüşmeyi ortaya koymak için söylenen bir söz. Bu şeytani bir kampanya. Değerlerimizden uzak bu yaklaşımı hayretler içinde karşılıyorum” diyerek “sitem” etti.

Hürriyet‘ten Gizem Karakış’ın haberine göre Erdoğan Avrupa’nın Suriyelilere yaklaşımını da şöyle eleştirdi: “9 yıldır bizim mültecilere muamelemize bakın. İnsan hakları şampiyonları daha ilk günden su koyverdi. ‘Siz verdiğiniz sözleri yerine getirmezseniz kapıları açarım’ demiştim. Dediğimi yaptım. Hiç kimseyi zorla göndermiyoruz. Şimdi kapıları açtık, ‘Arzu eden gidebilir’ diyoruz.”