Erdoğan: Libya'da 2 şehidimiz var, ne yapacak Bay Kemal bunu?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Libya'da 2 şehidimiz var" dedi, "Bay Kemal ne yapacak bunu?' ifadesini kullandı. AKP'li Cumhurbaşkanı, Fox TV'yi de 'yalan haber' yapmakla itham etti.

Erdoğan: Libya'da 2 şehidimiz var, ne yapacak Bay Kemal bunu?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde kameraların karşısına geçti, açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

“-Azerbaycan’la ticaret hacmimiz 4,4 milyar doları buldu. 2015’te yakalanan 5 milyar dolar seviyesinin gerisindeyiz. 2023 yılına kadar ikili ticareti 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz.

-Yol haritasıyla ilgili olarak malum Türkiye-Rusya arasında İdlib ve Libya’da yaşanan bir süreç var. İdlib’i süratle çözmemiz gerekiyor. Putin ile bu konuyu görüşüyorum. Bu işin Libya ayağında da Rusya ile görüşmelerimiz var. Hafter denilen gayrimeşru bir kişilik var. Bunların yanında Abu Dabi yönetimi var. Rusya’nın da orada Vagner diye bilinen paralı bir ekibi var. Bunun para kaynağı ise BAE’den geliyor. Bütün bunların değerlendirmesini Rusya ile yürütüyoruz.

-Rusya rejim güçlerine en üst düzeyde desteği veriyor. Her ne kadar inkar etseler de bizde kanıtları var. Bizim sınırlarımızda gerçekleşen olaylardan dolayı bu mücadelenin içerisinde olmaya mecbur değil mahkumuz.

-Rusya’dan heyet yarın ülkemize gelecek. Bu hafta sonu yapılan görüşmelerle ilgili Macron ile Merkel ve Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Putin ile belirlediğimiz tarih 5 Mart’ta en kötü ihtimalle bir araya gelme söz konusu olabilir. Telefonun ötesine geçip yüzyüze görüşmeleri yapma söz konusu olacak. İstanbul veya Ankara olur, fark etmez.

‘KORONAVİRÜS’ SALGINI

-Sağlık konusundaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. En uygun olan neyse bu kararı almaya mecburuz. Oradan bir corona virüsünün sıçraması sonucu ciddi boyutlara ulaşabilir. Çin’den gelen ekibi ülkemiz insanları elimizden gelen tedbirle, 14 gün karantinaya alarak süreci atlattık. Bundan sonraki süreçte de hassasiyeti korumak zorundayız.

‘BİRKAÇ ŞEHİT’ İFADESİ

-Fox önce gazete olsun. Fox önce ciddi bir medya olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefetin bu söylemleri beni ilgilendirmiyor. Beni muhalefet mi yargılayacak? Rakam da olur sayısal da olur öyle bir ifadeyi kullanmış oluruz.

-Muhalefet Esed ile görüşeceksiniz diyor, bu nasıl muhalefet. Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor, Bay Kemal bunun hesabını sormuyor. O aklını sen kendine sakla da şöyle bir işe yaramış olursunuz. Bizim kendimize ait Libya’da kendimize ait 2 şehitimiz var. Şimdi bu rakamı verdim. Bay Kemal ne yapacak bunu?

-Bay Kemal şunu da sorsun ya Hafter’in yanından Wagner’in ne işi var? Suriye Milli Ordusu’ndan oraya gidenlerin ortak paydası var.”