Erdoğan konuştu: Bedelini çok ağır ödeyecekler, yarın açıklayacağım

Erdoğan'dan İdlib'de yaşananlar ilgili Suriye yönetimine yüklenerek "Bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler, atılacak adımları yarın açıklayacağım" dedi.

Erdoğan konuştu: Bedelini çok ağır ödeyecekler, yarın açıklayacağım

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek “Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni”ne katıldı.

Konuşmasına başlarken Suriye ve İdlib’de yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, “Rejim ciddi manada İdlib’de misliyle belalarını buldu. Ama yetmez. Devamı gelecek. “Bunlar bizim Mehmetçiklerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler. Atacağımız adımları yarın açıklayacağım.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından diğer bölümler ise şöyle:

-Ülkemiz yaşayan insan hazineleri bakımından dünyanın en mümbit coğrafyasında yer alıyor.

-Tek parti yıllarında kültür hayatımızı esir alan anlayış, çağ dışı yaftası vurduğu kadim değerlerimizi bu topraklardan söküp atmak için her yolu denedi. Milletin değerlerini, milletin zevk ve kültürünü gerilik emaresi olarak gören bu kültürel faşizm, en büyük darbeyi Türkiye’nin kültür ve sanat hayatına vurdu.

-Nazım Hikmet’i hapiste çürütenler, Sabahattin Ali’yi katledenler tek parti döneminin jakobenleridir.

-Sanatçılarını, kitapları yasaklayan Türkiye’den, şairlerine, yazarlarına hangi görüşten olursa olsun sahip çıkan yeni bir Türkiye yarattık.