Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 'zeka yoksunu' derken CHP: Cumhurbaşkanı'na hakaret ettirmeyiz

CHP'li Engin Altay Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun kapağına ilişkin, "Hiç kimse ve hiçbir ülke, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na hakaret edemez, ayar veremez; verdirmeyiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 'zeka yoksunu' derken CHP: Cumhurbaşkanı'na hakaret ettirmeyiz

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Meclis’te basın toplantısı gerçekleştirdi. CHP’li Altay’ın Charlie Hebdo dergisi ve Fransa’ya tepki göstererek, “Hiç kimse ve hiçbir ülke, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na hakaret edemez, ayar veremez; verdirmeyiz.” ifadelerini kullandığı sırada; AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ‘zeka yoksunu’ ifadeleri ile hakaret ediyordu…

Altay, basın toplantısının ilgili kısmında şu ifadelere yer verdi:

“İÇERİDE TARTIŞMALARIMIZ OLUR AMA DIŞARIDA BİRİZ”

“Fransa ile aramızda bir gerginlik var. Öncelikle biz Türkiye’yiz. İçeride tartışmalarımız olur ama dışarıya döndüğümüz zaman 83 milyonu bir olarak görürüz. Hiç kimse ve hiçbir ülke, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na hakaret edemez, ayar veremez; verdirmeyiz. Hiç kimse İslam’a hakaret edemez. İslam’da reform Macron’un işi değildir. Macron haddini bilecek. ”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Fransız mallarına boykot çağrısı için dün, “Saray sosyetesi uygularsa uygulasın, mesela Fransız uçakları var, hemen satsın. Çanta var, Emine Hanım’ın çantası. Kaçtı 50 bin dolar, 50 bin euro mu, bilmiyorum neyse yani onu da ‘protesto ediyorum’ desin Saray’ın bahçesinde yaksın” ifadelerini kullanmıştı.

“ZEKA YOKSUNU”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ifadelerine ‘hakaret’le yanıt vererek şöyle konuştu:

“Sen de zerre kadar yürek varsa benle ilgili konuş eşimle ilgili konuşma. Sen ne biçim siyasetçisin. Senin siyasetle alakan yok. Benimle ilgili konuş. Arkadaşlarımla ilgili konuş. Onlar seni paçavraya çevirir. Zeka yoksunu bir adamsın. Airbasları satmamızı istiyorsun. Bu ortakların arasında zavallı, bunun ortakları arasında İngilizi var, İtalyanı var, Almanı var…”