Erdoğan: Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecek

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'a desteğini yineleyerek "Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı. Dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir," dedi.

Erdoğan: Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecek

Konya Şehir Hastanesi’nin açılışına katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.  Azerbaycan’a desteğini bir kez daha yineleyen Erdoğan, “Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecek” diye konuştu.

Erdoğan, “Suriye’den Akdeniz ve Kafkaslar’a uzanan kriz noktalarını birleştirdiğinizde çıkan tablo Türkiye’nin kuşatma altına alınmaya çalışıldığıdır” uyarısında bulundu.

“Türkiye olarak tüm imkanlarımızla ve tüm kalbimizle dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanındayız, yanında olacağız” vurgusu yapan Erdoğan, “Ermenistan aşağılık katliamlarla işgal ettiği Karabağ sorunu çözülememişken, Azerbaycan’a saldırdı. Kardeş Azerbaycan, hem kendi topraklarını savunma hem Karabağ’ı kurtarmak üzere büyük bir harekat başlattı. Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı. Dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanındayız. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZE TEHDİT OLUŞTURAN HER YER HAREKAT ALANIMIZDIR”

Erdoğan, “Suriye’den Akdeniz ve Kafkaslar’a uzanan kriz noktalarını birleştirdiğinizde çıkan tablo Türkiye’nin kuşatma altına alınmaya çalışıldığıdır” diyerek şöyle devam etti:

Ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini, devletimizin gücünü korurken diğer yandan bu kuşatmayı yaracak adımları hayata geçirdik.

Doğu Akdeniz’de ülkemize kurusıkı tehditler, içi boş şantajlarla geri adım attıramayanlar diyalog çağrılarımıza kulak vermek zorunda kaldı.

Suriye’de bizi tehdit etme hesabı yapanlar, başarı şansı kalmadığını görmeli. Ülkemize tehdit oluşturan her yer bizim için harekat alanıdır.