Erdoğan 'Kanal İstanbul' gündemine yeniden döndü

"Ülkemizin kaynakları israf edilmeyince işte böyle güzel yatırımlar ortaya çıkıyor..."

Erdoğan 'Kanal İstanbul' gündemine yeniden döndü

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Odayeri Kesimi Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan, bir süredir dış gündemlerden kaynaklı unuttuğu ‘Kanal İstanbul’ gündemini yeniden açtı.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“Diyarbakır annelerine buradan selamlarımı gönderiyorum. Biz bu ülkeyi bir asır önce kadını, erkeği omuz omuza mücadele ederek bağımsızlığa taşıdık. Kadınlarımızı dışlayan faşist zihniyete fırsat vermeyeceğiz.”

“Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kınalı-Çatalca kesimini sizlerin hizmetine sunuyoruz. Kardeşlerim unutmayın her zaman söylerim yol medeniyettir, su medeniyettir. Otoyolun farklı etaplarının devreye girmesiyle vatandaşlarımız kesintisiz, güvenli seyahat imkanına kavuşacak. İşte AK Parti iktidarı budur. Kardeşlerim 352 milyon dolarlık bir yatırımla hizmete aldığımız projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI İSRAF EDİLMEYİNCE…

“Kadınlarımızı dışlayan, ötekileştiren faşist zihniyete izin vermeyeceğiz”

“Çıkmış birileri israf israf diyor. Neymiş israf? Hayatınızda böyle yol, otoyol gördünüz mü? Ey CHP zihniyeti, sizin bırakın icraatlerinizi hayalleriniz bile ulaşamaz buna. Bu yollardan sadece AK Partililer mi geçecek? CHP’liler geçmeyecek mi?”

“Yüzyılın projesi Kanal İstanbul projesi en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. 2011 yılında ilk kez milletimizle paylaştığımız bu projeyle ilgili olarak her türlü etüt çalışmasını yaptırdık. Bugüne kadar 11 farklı üniversiteden ve çeşitli kamu kurumlarına mensup 200’e yakın bilim adamı bu projeyi inceledi. Kanal İstanbul, ufku dar, vizyonu dar, ön yargılarının esiri olmuş bazı çevrelerin insafına bırakılmayacak kadar önemlidir. Bu proje Türkiye’nin stratejik gücüne çarpan etkisi yapacaktır. İstanbul ve Türkiye’ye hizmette hiçbir engel tanımıyor, hiçbir mazerete izin vermiyoruz. Tek derdimiz bu ülkeye uzun yıllar hizmet edecek eserler üretmek. Birileri istemese de Kanal İstanbul’u ülkemize kazandırmakta kararlıyız. İdeolojik saplantılarla hareket eden bir avuç hizmet düşmanlarına değil milletimizin ne istediğine bakıyoruz. Birileri istemese de kamu, özel sektör, vatandaş iş birliğiyle Boğaz’ın yükünü hafifletecek Kanal İstanbul’u ülkemizi kazandırmakta kararlıyız. Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyet demektir.”

“Türkiye ayağındaki prangalardan bizim dönemimizde kurtuldu. 17 yıl önce ülkemizin ulaşım altyapısındaki eksiklikleriydi.”

“Sadece bitirdiğimiz yollar bile Türkiye’nin nereden nereye geldiğini somut olarak ispatlıyor.”

Ülkemizin kaynakları israf edilmeyince işte böyle güzel yatırımlar ortaya çıkıyor. Ey CHP zihniyeti sizin bırakın icraatlerinizi, hayalleriniz bile buna yanaşamaz.”

“Hızlı trenimiz yoktu, hava ulaşımı sadece belli bir kesimin kullandığı bir lükstü. Karşımızdaki tabloyu iktidarımızda tersine döndürdük. Bizim 26 havalimanımız varken şu anda 56 havalimanımız var. Yetmez daha da devam edecek.”

PASTAMIZ VAR, ÇAYIMIZ VAR, BEKLERİZ

Erdoğan, dinleyicilerini Ankara’da Külliye’de yaptırdığı kütüphaneye de “Pastamız var, çayımız var, ücretsiz, bekleriz…” sözleriyle çağırdı.

“Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Millet Kütüphanemizi şimdiye kadar 120 bin kişi ziyaret etti. “