Erdoğan İzmir'de: Kılıçdaroğlu aranızda mı?

Erdoğan, davete rağmen törene katılmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Erdoğan İzmir'de: Kılıçdaroğlu aranızda mı?

İzmir’de Kuzey Ege Otoyolu açılışında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, davete rağmen törene katılmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

İzmir’de Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu açılışında konuşan Erdoğan’ın törende yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

“İzmir’e yakışır bir eser oldu. İzmir’den yola çıkan bir araç 40 dakika içinde Çandarlı’ya ulaşabilecek. Bu çevreyollarının devamı niteliğinde bir projedir. Bu otoyol hızlı tren projeleriyle raylı sistem projelerini destekleyecek. İzmir’in turizm potansiyeli çok daha üst bir seviyeye çıkacak. Tarihi ve kültürel eserlere zarar vermeyecek şekilde planlandı.”

“Bu otoyolun sadece iş gücü ve akaryakıt olarak ülkemize katkısı 255 milyon lira olarak hesaplanıyor. Bu otoyolun inşasında emeği geçen kurum, firma, bakanlarımızı ve mühendislerimizi şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.”

“Bu şehrin milletvekillerinin tamamının aramızda olmasını isterdik. Aynı zamanda İzmir milletvekili olan Kılıçaroğlu’na da grup kürsümüzden bu çağrıyı yaptım. Aranızda mı yoksa ben mi göremiyorum. Maalesef aramızda yok. Aramızda da biz mi göremiyoruz. Halbuki biz İzmirlilerin hayrına olan her mutlu gününde yanlarında olmaya özel önem veriyoruz.”

“Alsancak Stadyumu’nun inşasını da bitirmek üzereyiz. İzmir’e iki millet bahçesi kazandırıyoruz. İzmir’in dört bir yanına spor tesisleri inşa ettik. Şehrimizde 35’i hastaneden oluşan 110 sağlık tesisi hizmete sunduk. Son 17 yılda İzmir’de 19 bin 500 konut projesini TOKİ vasıtasıyla hayata geçirdik. Kentsel dönüşümle evlerini boşaltan vatandaşlara 228 milyon lira kira desteği verdik. Tarımda İzmir’e son 17 yılda 4,5 milyar lira hibe desteği verdik.”

BİRKAÇ TANE ŞEHİDİMİZ VAR

“Ülkemiz çıkarları ile diğer ülkelerin çıkarı bazen çatışıyor. Tek başımıza da olsak adım atacağız. Suriye ve Libya politikamız ne maceradır ne de keyfe kefer bir tercihtir.”

“Bugün Suriye, Libya, Akdeniz ve genel olarak bölgemizde vermekten kaçındığımız her mücadele, yarın bize daha ağır bir faturayla geri döner.”

“Libya’da birkaç tane şehidimiz var. Karşılığında 100’e yakın lejyoneri etkisiz hale getirdik. Oralarda, Suriye’de, Doğu Akdeniz’de, dağlarda mücadeleden bugün kaçınırsak yarın faturası daha ağır olur.”