Erdoğan 'istikamet'ini kayıp mı etti?

AKP'li Cumhurbaşkanı Ayasofya'nın camiye çevrilmesi talebini geçtiğimiz yıl "Ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim.” diyerek reddetmişti.

Erdoğan 'istikamet'ini kayıp mı etti?

Bugün Ayasofya Müzesi’nin Diyanet’e devredilerek camiye çevrilmesine yasal statü kazandıran kararnameye imza atan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, henüz geçen yıl bu talebi “istikametin kaybı” olarak görüyordu.

Erdoğan geçtiğimiz yıl, 31 Mart yerel seçimlerinden önce katıldığı bir canlı yayın programında konuyla ilgili gelen bir soruyu şöyle yanıtlamıştı:

“Bunları da aşmak bizim için sorun değil ama getirisi götürüsü nedir? Bunun bir götürüsü var. Onun faturası çok daha ağır. Dünyanın çeşitli yerlerinde bizim binlerce camimiz var. Bunu söyleyenler acaba o camilerin başına ne gelir düşünüyor mu? Bunları düşünmeden söylüyorlar.

Bunlar dünyayı tanımıyorlar. Muhataplarını bilmiyorlar. Ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim.”

Erdoğan geçen yıl yine seçim öncesi bir mitingde de aynı talebi dile getirenler için “namussuzlar” demiş, “Sultanahmet’i bir doldurun ondan sonra ona bakarız.” ifadelerini kullanmıştı.