Erdoğan imzaladı: Şeker fabrikalarını bitirme yolu açıldı

Şeker fabrikalarına ait arazilerde üretim amacı dışında ticari faaliyet için yapılaşmanın önünü açan bir düzenlemeye gidildi.

Erdoğan imzaladı: Şeker fabrikalarını bitirme yolu açıldı

2 Ocak tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla; Ankara, Afyon, Tokat, Nevşehir, Kırklareli, Kastamonu, Gümüşhane, Burdur illerindeki Şeker Fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidildi.

Yapılan imar değişikliği şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, AVM ve bunun gibi yapılaşmaların yapılabilmesinin önünü açıyor.

CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, kararın şeker fabrikalarının kapanmasına yol açabileceğini belirterek şunları söyledi:

“Bu kararla yandaşlara yeni bir rant kapısı açılmış görünüyor. Ama bu kararın barındırdığı tehlike şu, karar hayata geçtiği takdirde şeker fabrikaları zamanla kapanmak zorunda kalacak.”

“ZARARLI DEYİP KAPATACAKLAR”

Birgün‘den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, düzenleme ile fabrikaların etrafındaki parsellerin imara açılacağını ve buralarda konutlar yapılacağını söyleyen Sarıbal, “Zamanla fabrikalar yerleşim alanlarının ortasında kalacak ve ‘insan sağlığına zararlı’ denilerek bu fabrikaların kapatılması sağlanacak. Oysa bu yerler üreticinin, halkın yerleri. Buraların imara açılması ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile giderek düşen şeker pancarı üretimi de artık bitme noktasına gelecek.” ifadelerini kullandı.

öZ