Erdoğan: İmamoğlu'nun mektubu gizli, açıklamam doğru olmaz

Ekrem İmamoğlu'nun mektubuna AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul konusu bu şahsın konusu değil. En kısa zamanda yapacağız." diye yanıt verdi.

Erdoğan: İmamoğlu'nun mektubu gizli, açıklamam doğru olmaz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cuma namazı kıldığı caminin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine Kanal İstanbul projesiyle ilgili ilettiği mektupla ilgili “Mektup gizli bir mektup. Mektubun içeriğinde sizin anlattıklarınızdan daha farklı şeyler var bunları benim açıklamama gerek yok. Eğer kişiye özel bir mektupsa, üzerinde özellikle kapalı olan kısımda çizikler varsa bu şahsa aittir benim bunu açıklamam doğru olmaz. Kendisi açıklarsa daha isabetli olur. Ama ben gündemde olan bir konu hasebiyle, Kanal İstanbul konusu bu şahsın konusu değil, bizim konumuz.” dedi.

Erdoğan,  proje güzergahında alınan arazilere ilişkin de “Bunların ifade ettiği gibi yalanlarla dolu, örneğin yurtdışından Şehamuzz’nın bu kadar yeri var, şu var bu var falan. Hanımefendinin burada böyle bir yeri söz konusu değil. CHP’liler buralarda yer kapatıyor diye bir şey çıktı. Bu da beni ilgilendirmez, parası olan alır.” diye konuştu.

“DÜNYAYA SİNYAL VERİYORUZ”

Erdoğan, konuyla ilgili sözlerinin devamında “Yasal düzenlemeler yaptık, neticesinde yabancılara da biz bu arazilerimizin satışlarını açtık. Yerli olanlar da zaten alabiliyor. Ama ben bununla ilgili olarak da Kanal İstanbul güzergahında satışların yapılmasına yönelik bir imkanı da sağlamış değiliz. Bizim derdimiz başka. Bizim derdimiz şu anda Kanal İstanbul ile dünyaya bir sinyal veriyoruz. Nasıl bir süreç varsa Panama varsa, buna benzer birçok kanallar varsa, biz de şimdi sürekli olarak çevremizi tehdit eden, Boğazımızı tehdit eden bu geçişe karşı kendimiz kanal yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.