Erdoğan imam hatip fiyaskosunu dinledi, 'talimat' verdi

AKP döneminde sayıları katlanan imam hatiplerin nitelik sorunuyla ilgili tablo, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a aktarıldı.

Erdoğan imam hatip fiyaskosunu dinledi, 'talimat' verdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin bünyesinde daha önce de gruplar halinde gerçekleştirdiği milletvekili buluşmalarına bu yıl yeniden başladı.

Bu kapsamda dün sabah parti genel merkezinde “ilk grup” olarak belirlenen 53 milletvekili ile Naci Bostancı, Numan Kurtulmuş, Fatih Şahin, Ömer Çelik, Hayati Yazıcı, Mahir Ünal ve Mehmet Muş’un katıldığı bir buluşma gerçekleştirildi.

Basına kapalı olarak yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda Erdoğan’ın, kısa giriş konuşması sonrasında milletvekillerine söz verdiği; anlatılanları tek tek not aldığı öğrenildi.

KANAL İSTANBUL: PROJE BU FAKİRİN

Erdoğan’ın, özellikle Kanal İstanbul Projesi ile ilgili tartışmalar konusunda “Projeyle ilgili süreçte bir değişiklik olmayacak. Kanal İstanbul, bu fakirin projesi, patenti bana ait. Tabi ki hakkında konuşacağım” ifadelerini kullandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, İstanbul Havalimanı’na metro yapması gereken asıl yetkilinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu, ancak yapmadığı için Ulaştırma Bakanlığı’nın harekete geçtiğini de kaydetti.

NİTELİKSİZ İMAM HATİPLER: TALİMAT VERDİ

Toplantıda bir vekilin imam hatiplerle ilgili “Siz de imam hatip mezunusunuz. İktidarımızda çok sayıda imam hatip okulu açıldı. Sayı yüksek ancak nitelikle ilgili sorunlar var” değerlendirme yaptığı öğrenildi. Bunun üzerine de Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’na imam hatiplerle ilgili çalışma yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

‘BÜROKRASİ’ ŞİKAYETİ: GEREĞİ YAPILSIN

Erdoğan, milletvekillerinin “bürokraside verdiğimiz notlar yerine ulaşmıyor” şikâyetlerine ilişkin de, “Bürokraside sıkıntı var ise bunu söyleyin, engel çıkartanlar var ise gereği yapılsın” dedi.

‘EKONOMİDE İYİLEŞME’ İDDİASI: YAZA DOĞRU YANSIR

Toplantıda ekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Ekonomideki iyileşmeler ve alınan önlemler, vatandaşın cebine yaza doğru yansıyacak” ifadesini kullandı.

SOFUOĞLU’NA TAKILDI: YARALI BERELİ GÖRMEYEYİM

Erdoğan, toplantıda Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’na takılarak, “Bu motor işleri biraz tehlikeli değil mi? Aman ha dikkat et yaralı bereli görmeyelim seni” ifadelerini kullanırken, Sofuoğlu da motosiklet sporunun gerekli önlemler alındığında tehlikeli olmadığını anlattı.