Erdoğan: Demokrasimizi ve ekonomimizi ileriye taşıyarak büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz

Erdoğan, " Ülkemiz ile meşru zeminde mücadele edemeyenler bizi yaptırımlarla yolumuzdan çevirmeye çalışıyorlar. ABD'nin yaptırımları dün açıklandı. Çok net ifade ediyorum, hiçbir ülkeye CAATSA uygulanmamıştır. İlk kez NATO ülkesi olan ülkemize bu uygulanmaktadır. Bu nasıl bir ittifaktır. Kararın gerekçesi nedir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Demokrasimizi ve ekonomimizi ileriye taşıyarak büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni’ne Canlı Bağlantı ile katıldı. Erdoğan, törende açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar paragraflar şöyle:

“Tek taraflı yaptırımlarla bizi yolumuzdan çevirmeye çalışıyorlar. AB’nin yaptırım tehditleri vardı. Dün de ABD yaptırımları açıklandı. Çok net ifade ediyorum. 2017’den bu yana CAATSA konusunda hiçbir ülkeye bu yaptırım uygulanmamıştır. İlk defa bir NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmaktadır. Bu nasıl bir ittifaktır, bu nasıl bir müttefikliktir. Bu karar ülkemize aleni bir saldırıdır.

Gerekçe Türkiye’nin Rusya’dan S400 savunma sistemi almış olmasıdır. ABD kendi elindeki hava savunma sistemlerinin ülkemize satışına izin vermiyor. F35’lerin bine yakın parçasını Türkiye üretiyor. ABD ihtiyacımızı başka yerden karşıladık diye yaptırım silahını çekmiştir. Asıl amaç ülkemizin savunma sanayinde başlattığı atılımların önünü keserek yeniden kendilerine bağımlı hale getirmektir.

Biz en başından beri muhataplarımızın karşısına S-400 karşısında endişeniz varsa gelin sorunu diplomasi yoluyla çözelim teklifiyle gittik. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Biz kendi işimize bakacağız. Savunma sanayimizi bağımsız hale getirmek için dünkünün 2 katıyla çalışacağız. Savunma sanayi firmalarımıza daha çok destek olacağız.”

“YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE ÜLKEMİZE 330 KİLOMETREYİ BULAN OTOYOL KAZANDIRDIK”

“Yap işlet devret modeliyle ülkemize kazandırdığımız ve bağlantı yollarıyla toplam uzunluğu 330 kilometreyi bulan otoyolun 1. ve 3. kesimlerini eylül başında açmıştık. Bugünkü açılışla yolun tamamını açmış oluyoruz.

Marmara, İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizi birbirine bağlayan bu proje sayesinde Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz ulaşım mümkün hale gelmiştir. Mevcut güzergahta 4 saati bulan seyahat süresi neredeyse yarı zamanda tamamlanabilecek. Vakit ve yakıt tasarrufu sayesinde yılda 1.6 milyar liranın üzerinde katkısı olacaktır.

Akıllı olarak tasarlanmış olması bu yolu diğerlerinden farklı kılan bir diğer özellik. Her bakımdan üstün vasıflara sahip otoyolun yapımında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

“ESNAFIMIZA 3 AY BOYUNCA 5 MİLYAR LİRALIK DESTEK PAKETİ”

“Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara veren ve işleri aran esnafımıza 3 ay boyunca 5 milyar liralık destek paketini açıkladık.

Ayrıca kamu arazilerini kullanan turizmciler için 1 milyar liraya varan bir erteleme getirdik.

Kısa çalışma ödeneğinden doğrudan yatırımlara kadar daha önce başlattığımız destekleri sürdürüyoruz. Elimizde bulunan kaynakları en verimli şekilde kullanarak iş insanlarımızın yanında oluyoruz. Salgının ortadan kalkana kadar desteklerimize devam edeceğiz.

Kısa çalışma ödeneğinden doğrudan yatırımlara kadar daha önce başlattığımız destekleri sürdürüyoruz. Elimizde bulunan kaynakları en verimli şekilde kullanarak iş insanlarımızın yanında oluyoruz. Salgının ortadan kalkana kadar desteklerimize devam edeceğiz.

Yatırıma, üretime yönelik özel destek ve teşvikleri asla ihmal etmiyoruz. En büyük gücümüz birliğimiz beraberliğimiz. Demokrasimizi ve ekonomimizi daha ileriye taşıyarak 2023 hedeflerimize adım adım ilerleyerek inşallah büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa görevini gerçekleştireceğiz.

Türkiye büyüdükçe güçlendikçe hedeflerine yaklaştıkça bunlarla bağlantılı olarak istikbal ve egemenlik haklarına sıkı sıkıya bağlı kaldıkça saldırılar artıyor.”