Erdoğan: Her kim 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' diyorsa ya gafildir ya da bu milletin hasmıdır

Erdoğan, "Her kim 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var' diye soruyorsa bilin ki ya gafildir ya da tahammüden bu ülkenin hasmıdır." dedi.

Erdoğan: Her kim 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' diyorsa ya gafildir ya da bu milletin hasmıdır

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasında ağırlığı Suriye’de son yaşanan gelişmeler oluşturdu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Rusya ile yaşadığımız ve bir provakasyon olarak kabul ettiğimiz, FETÖ’nün bizzat içinde olduğu uçak krizi, bizim açımızdan Suriye meselesini daha da karmaşık hale getirdi. Adana Mutabakatı Türkiye’nin gerektiğinde Suriye topraklarında operasyon yürütme hakkı tanıyor. Bazıları sizin Suriye topraklarında ne işiniz var diyor. Amerika’yı da davet etmedi. Elimizde kapı gibi Adana mutabakatı anlaşması var biz bu anlaşma gereği oradayız. Zeytin Dalı Harekatı’nda etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı 4 bin 500’ü buldu.

-İdlib’de gözlem noktası kurduk. Tüm bu süreçleri Amerika ile Rusya ile birlikte en üst düzeyde tesis ettiğimiz temaslarla yürüttük. Güney sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturma gayretleri hiç durmadı. Aslında dert petrol kuyularıydı. Kimin iştahını kabarttığı da ortadaydı. 2019 Ekim ayında Amerika ile mutabakatı sağlayarak Barış Pınarı Harekatı’nı başlattık. Suriye’de anlaşmalara uyulmuyor.

-Önceki gün askerlerimize yapılan saldırı Türkiye açısından Suriye’de yeni bir dönemin miladıdır. Türk askerinin kanının aktığı bir yerde hiçbir şeyin aynı şekilde devam etmesine izin veremeyiz.

-Her kim ‘Türkiye’nin Suriye’de ne işi var’ diye soruyorsa bilin ki ya gafildir ya da tahammüden bu ülkenin hasmıdır.

-Rejim şubat ayı içinde gözlem noktalarımızın gerisine çekilmezse Türkiye bu işi bizzat yapacaktır.”