Erdoğan gençlerle: İşsizlik çok ciddi sıkıntı, geleceğinizi özel sektörde arayın

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden buluştuğu gençlere seslendi. Erdoğan işsizlik konusunda şikayet eden bir gence "her üniversite mezununa iş hazırlığı sözkonusu değil" yanıtını verdi.

Erdoğan gençlerle: İşsizlik çok ciddi sıkıntı, geleceğinizi özel sektörde arayın

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden bir araya geldiği gençlere seslendi.

Öğrencilerden gelen “Sınavların ertelenmesinin nedeni neydi?” sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Bu tür sınavların tarihleri aylar öncesinden ilan edilir. YKS tarihi de çok önceden açıklanmıştı. Koronavirüs salgını ülkemizdeki her şey gibi sınav takvimlerini de maalesef etkiledi. Belirsizlikler sebebiyle sınav tarihleri nedeniyle bu tarz tedbirler kaçınılmaz durumdu. Sınavın asıl tarihine en yakın zamanda yapılmasının daha doğru olacağı görüşü ortaya çıktı. Sınav tarihi ilk açıklanan tarihe en yakın tarih olarak 27-28 olarak belirlendi. Böylece ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi.” dedi.

‘SPEKÜLASYON’

Erdoğan, sınav tarihinin ertelenmemesinde turizm sektörünün etkili olduğu iddiasına ise “Turizm sektörünü canlandırmak amacıyla belirlendiğini iddia etmesi tamamıyla spekülasyondur.” diyerek karşı çıktı.

‘ÖZEL SEKTÖRE BAKIN’ DEDİ

Erdoğan daha sonra bir başka gencin “Eskiden diploma sahibi olmak değer verilen birşeydi. Bugün ne yazık ki diploma sahibi olmak aynı değeri görmüyor. Üniversite bitirdiği halde işsiz olan gençlere sizin söyleyeceğiniz şey nedir?” sorusuna yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı, “İşsizlik ister genç olsun ister ileriki yaşta olsun, kendini ve ailesini geçindirmek zorunda olan herkes için çok ciddi bir sıkıntıdır. Ülkemizde şehirleşme oranının artmasıyla birlikte tarım kesiminde gizlenen gerçek işsizlik kendini göstermeye başlamıştır.” derken “Kendini geliştiren, birikimi ve yeteneğiyle öne çıkan her gencimize gönül huzuruyla çalışabileceği iş alanı sağlama konusunda kararlıyız. Ancak her üniversite mezununun kamuda istihdam edileceği gibi bir yanlışa düşülmemesi gerekiyor. Asıl istihdam özel sektördedir. Üretimde, sanayide, yüksek teknolojide olacaktır. Gençlerden geleceklerini özel sektörde aramalarını istiyorum. Kaldı ki dünyanın hiçbir yerinde her üniversite mezununa hemen iş hazırlığı gibi birşey sözkonusu değildir.” ifadelerini kullandı.