Erdoğan faizle ilgili: Şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız

Erdoğan, dün yüzde 15'e artırılan faizle ilgili, "Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız. Dün yapılan faiz artırımı kararını bu çerçevede değerlendiriyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan faizle ilgili: Şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18. MÜSİAD EXPO Fuarı’nda açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan, dün yüzde 15’e artırılan faizle ilgili, “Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız. Dün yapılan faiz artırımı kararını bu çerçevede değerlendiriyorum” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

“Hepimize görevler düşüyor. Hepimizin yapması gereken fedakarlıklar var. Hazine ve maliye bakanlığımız merkez Bankamız ile özel sektörümüz bundan sonra daha güçlü bir şekilde çalışacaklardır. Hem ekonomik politikalarımızı tahkim edecek hem demokrasi ve özgürlüklerimizin çıtasını yükseltecek hem de milletimizin günlük hayatında rahatlamaya yol açacak hazırlıklar içindeyiz.

Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız. Dün yapılan faiz artırımı kararını bu çerçevede değerlendiriyorum.”

“Ülke olarak hem milletimizin sağlığını korumaya hem de üretimi aksatmamaya çalışıyoruz. Şartları en kısa sürede değerlendirerek, salgını fırsata çevirme konusunda kararlıyız. Salgının ikinci dalgasının tüm dünyayı kasıp kavurduğu dönemde, biz nispeten daha iyiyiz. Salgınla ilgili Bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda gereken adımları atıyoruz. Salgının neden olduğu sorunları ve ekonomiye yaşattığı sorunları dayanışma ile aşabiliriz.

Temel kanunların tamamını yenileyerek adalet sistemimizin alt yapısını güçlendirdik. Ekonomide ve hukukta ülkemizi yeniden bir yükselişe sokma gayretinin içindeyiz. Bizimle birlikte yeni bir anayasa hazırlamaktan kaçanların, daha sonra karanlık mahfillerde başka gayretler içerisine girdikleri ortaya çıktı.”