Erdoğan: Esad'a hangi teklifi yaparsak yapalım adam olmadığını gördük

Erdoğan'ın bu haftaki grup toplantısında hedefi yine değişmedi: "Erdoğan: Bu ülkede gönlünü emperyalistlere gönüllü olarak satmış bir kişiyi biliyoruz, onun adı da Bay Kemal'dir."

Erdoğan: Esad'a hangi teklifi yaparsak yapalım adam olmadığını gördük

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

DEPREMLER: ŞEHİRLERİ YIKIP YENİDEN YAPMALIYIZ

İslam dünyasının her köşesinden feryatların yükseldiği, zalimlerin her geçen gün daha da azgınlaştığı bir süreçten geçiyoruz. İlk kıblemiz Kudüs’ün mahremiyetine yönelik pervasız saldırılar giderek artıyor.

Malum deprem felaketi kendini bize sürekli hatırlatıyor. son olarak Van’da can kaybıyla sonuçlanan bir deprem daha yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Bilim insanları yeni depremler beklendiğinin haberlerini veriyor.

Öncelikle durumları aciliyet arz eden binaların yıkılıp yeniden yapılması için seferberlik başlattık. Adeta birçok şehrin tamamına yakınını yıkıp, yeniden yapmak gerekiyor. İlk etapta dönüştürülmesi gereken konut sayısı 6 milyon 700 bin. Hedefimiz her yıl 300 bin yeni konut inşa etmek. Marmara depreminin ardından 43 bine yakın konutu tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Kanal İstanbul tek başına, diğer işlevlerinin yanında 500 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesidir.

“EN ÖNEMLİ MESELEMİZ CHP”

Türkiye’nin pek çok sıkıntısı var, ama CHP zihniyeti ve onun başındaki zatın hezeyanları hala en önemli meselemiz olmayı sürdürüyor. Hayatı kendi ülkesine karşı mücadele etmekle geçmiş bir zatın zırvalarını muhatap almamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak, milletimize olan saygımız gereği, yalanların ve iftiraların ortada kalmaması için, kendimizi bazı gerçekleri ifade etmek mecburiyetinde hissediyoruz. Açık konuşmak gerekirse, karşımızda hastalıklı bir zihniyet vardır.

Önce adaletten ve yargıya saygıdan bahsedip, ardından yargıya, hakimlere, savcılara, adalet kurumlarına her türlü hakareti yapan bir zihniyet, başka nasıl ifade edilebilir, bilmiyorum.

“KILIÇDAROĞLU BU ÜLKENİN HASMI”

Bu ülkede kölelik yoktur ama zihnini ve elindeki imkanları emperyalistlere gönüllü olarak satmış olan bir kişiyi biliyoruz, onun adı da Bay Kemal’dir. 27 Mayıs ve 12 Eylül darbe yargısını bile yüceltecek kadar alçalabilen bir kişi, artık sözün bittiği yere ulaşmış demektir.

FETÖ’den PKK’ya kadar tüm terör örgütlerini destekleyen, söylediği her sözle ve yaptığı her davranışla “arkadaşlar” dediği teröristlerin arkalarında duran bir kişi, bu ülkenin ancak hasmı olabilir.

“ESAD ADAM DEĞİL”

İdlib’de adam kendi toprağını savunuyor diyen, şehitlerimize saldıran bir kişi bu ülkenin evladı olamaz. Bu insanları katil Esed’in insafına mı bırakacağız, git Esed’le görüş diyor, sen daha Esed’i bilmeden biz görüşüyorduk. Biz ona hangi teklifi yaparsak yapalım adam olmadığını gördük.

Ya sen siyaseti bilmiyorsun, siyasetin cahilsin. Apo’nun adamlarıyla birlikte Ankara’dan İstanbul’a yürüdü.

Gelelim Libya’ya. Gazi Mustafa Kemal’in Libya’da ne işi vardı, bunlar tarihten habersiz. Libya’da Türk aşiretleri var ama bilmez, CHP’nin tarihini de bilmez.

GÖZLEM NOKTALARI: SÜRE DOLUYOR

Rusya bu insani hassasiyeti bir türlü kabul etmek istemiyor. İdlib’de gözetleme kulemizi kuşatmaya alanlara verdiğimiz süre doluyor.

Gözlem noktalarımızı bu kuşatmalardan öyle veya böyle kurtarmanın planlaması içindeyiz. Biz bu coğrafyanın misafiri değil ev sahibiyiz. Bunun için İdlib’de en küçük bir geri adım atmayacağız.

Şehadet bizim için son değil, payelerin en büyüğüdür.

Şu anda en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah yakında buna da bir hal çaresi bulacağız

Türkiye olarak bu konuda kararlıyız, her türlü fedakarlığı göze alıyoruz. Şair, ‘Sayılmayız parmakla tükenmeyiz kırmakla’ diyor ya. Bu millet böyle bir millettir. Şehadet bizim için bir son değil, payelerin en büyüğüdür. Savaşta, tank, top, uçak bir yere kadar işe yarar, asıl mesele yürektir, inançtır, imandır’’