Erdoğan çay dağıttı: ''Sosyal mesafe'' hiçe sayıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Giresun’da miting düzenledi. Koronavirüs salgınına rağmen yapılan mitingdeki kalabalık dikkat çekti.

Erdoğan çay dağıttı: ''Sosyal mesafe'' hiçe sayıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli ilçesinde yaptığı incelemelerin ardından miting düzenledi. Erdoğan’ın açıklama yaptığı bölgede koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı görüldü.

Erdoğan konuşmasında, “AFAD ve çeşitli bakanlıklarımız, yürütülen çalışmalar için Giresun’a 73,5 milyon lira ödenek göndermiştir” dedi.

Giresun’da esnafın 50 bin liraya kadar olan zararının tamamı, bu rakamı aşanların da 50 bin liralık kısmının hibe olarak verileceğini vurgulayan Erdoğan, “Afetten zarar gören KOBİ’ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ayrıca devreye sokulmuştur. Giresun’da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan proje hayata geçirilecektir. TOKİ’nin Dereli’de yapacağı 142 konutun inşası için çalışmalara hemen başlanmıştır, Doğankent’te de 120 konut yapılacaktır. Köylerimizde 250 köy konutu inşa edilecektir, altında ahırı olacak, üstünde de konutu olacak” diye konuştu.

Erdoğan,  konuşmasının ardından otobüs üzerinden vatandaşa çay dağıttı. Erdoğan çay dağıtırken paketlerden almak isteyen vatandaşlar arasında izdiham yaşandı.

”EVLERİ BAŞINA YIKILAN HALKIN BAŞINA KEYİF ÇAYI FIRLATIYOR”

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba, Erdoğan’a tepki gösterdi. Ağbaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan’ın yurttaşlara çay dağıttığı videoyu paylaşarak, “Evleri başına yıkılan halkın başına ‘keyif çayı’ fırlatıyor” dedi.