Erdoğan: Bu faşist zihniyete meydanı bırakmayacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CHP’yi ve basını, sosyal medyayı hedef alarak "Meydanı bu faşist zihniyete bırakmayacağız" dedi.

Erdoğan: Bu faşist zihniyete meydanı bırakmayacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi video konferans yöntemiyle konuşma yaptı.

Türkiye’nin koronavirüsle mücadeleyi başarıyla sürdürdüğünü öne süren Erdoğan, yeni hasta sayısı, ölüm sayısı, yoğun bakım ve solunum cihazına bağlı hasta sayısı bakımından olumlu bir çizgide ilerlediğini dile getirdi.

“Salgınla mücadelenin başarısına paralel olarak aldığımız tedbirleri her hafta kabine toplatımızda gözden geçiriyoruz. İnsanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak adımları, önümüzdeki tabloya uygun şekilde yeni normalleşme programımıza özellikle bu çerçevede atıyoruz.” diyen Erdoğan, “Geçtiğimiz hafta bu çerçevede ilk kararları almıştık. Bunlar arasında yer alan kimi işletmelerin faaliyetlerine izin verilmesiyle ilgili uygulama dün başladı. Her ne kadar bazı yerlerde yine arzu etmedik sahnelere rastlasak da genel olarak halkımızın belirlenen kurallara riayet ederek, işinin başına geçtiğini, alışverişini yaptığını gördük.” ifadelerini kullandı.

CHP’YE: SIRTLARINI O KESİME DAYAMIŞLAR

Konuşmasında CHP’ye yüklenmeyi ihmal etmeyip “Ülke olarak salgından terörle mücadeleye, sınır ötesi operasyonlardan ekonomik saldırılara kadar pek çok cephede mücadelemizi sürdürürken, maalesef muhalefetin sinsi ayak oyunlarıyla da uğraşmak zorunda kalıyoruz.” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı, “CHP’nin başını çektiği gazete ve televizyonlardan, sosyal medyaya kadar da azımsanamayacak kadar bir alıcısı olan bu kesimin hamlelerini boşa çıkarmak, Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizim görevimizdir. Meydanı, sırf bize zarar vermek için ülkesine ve milletine zarar vermeyi göze alabilecek kadar muvazenesini kaybetmiş bu faşist zihniyete bırakmayacağız. Bunların cüreti, sırtlarını her türlü kirli ve sinsi senaryoya adeta balıklama atlayan bir kesime dayamış olmalarından geliyor. Her yalanı, her iftirayı her çarpıtmayı anında cevaplamanın yanında, kendi davamızı, icraatlarımızı, vizyonumuzu süreki anlatarak bu kesimi en azından ortada bir yere getirmeliyiz.” diye devam etti.

Salgın sonrası sadece küresel, siyasi ve ekonomik ilişkilerin değil, zihinlerin de yeniden yapılanma sürecine gireceğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu sürecin, ülkemizde de yansımaları olması kaçınılmazdır. AK Parti olarak kendimizi dünyadaki ve ülkemizdeki bu yeni döneme süratle hazırlamalıyız. Milletimizin karşısına donanımlı bir şekilde çıkmalıyız. Her alanda hazırlıklarımızı yaparak belki birkaç ay belki birkaç yıl sonra başlayacak bu tartışma ve dönüşüm sürecini en iyi şekilde karşılamalıyız. Önümüzdeki tarihi fırsatı değerlendirme konusunda buradaki heyete, sizlere çok önemli görevler düşüyor.”