Erdoğan: Bizim anlayışımıza göre sermayenin milliyeti yoktur

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan'da patronlara Türkiye'ye yatırım çağrısı yaparken "bizim anlayışımıza göre sermayenin milliyeti yoktur, dolayısıyla sermaye milliyetçiliği yapmak da doğru bir yaklaşım değildir." dedi.

Erdoğan: Bizim anlayışımıza göre sermayenin milliyeti yoktur

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile Serena Hotel’de gerçekleştirilen Türkiye-Pakistan İş Forumu’na katılarak bir konuşma yaptı.

Burada patronlara seslenip Türkiye’ye yatırım için çağrı yapan Erdoğan “Şimdiye kadar ülkemize güvenen, Türkiye’ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır” ifadeleri kullandı.

Türkiye’deki konuşmalarında sık sık ‘yerli ve milli’ söylemini kullanan Erdoğan, buradaki konuşmasında ise, “uluslararası şirketlerle kendi şirketlerimiz arasında bir fark görmüyoruz.” dedi.

Erdoğan şöyle söyledi:

“Gerek yurt içi kabullerimde gerekse yurt dışında yaptığımız görüşmelerde bir hususun altını her fırsatta çiziyorum, biz ‘yabancı yatırım’ yerine ‘uluslararası yatırım’ demeyi tercih ediyoruz. Çünkü bizim anlayışımıza göre sermayenin milliyeti yoktur, dolayısıyla sermaye milliyetçiliği yapmak da doğru bir yaklaşım değildir. Türkiye’de yatırım yapan uluslararası şirketlerle kendi şirketlerimiz arasında bir fark görmüyoruz. Uluslararası yatırımları sadece yasal düzenlemelerle değil kurumsal olarak da destekliyoruz. Ülkemizin yatırım potansiyeline inanan herkese kapılarımızı açtık, açmayı da sürdüreceğiz.”