Erdoğan: Kadim geçmişimizi tamamen silerek takvimi bugünden başlatmaya kalkıştılar

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Mücadele Sergisi'nin açılışında konuşuyor.

Erdoğan: Kadim geçmişimizi tamamen silerek takvimi bugünden başlatmaya kalkıştılar

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Mücadele Sergisi’nin açılışında konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Asırlardan beri sinsi sinsi devam eden Avrupa’nın istila siyaseti her vakit Türk toprakları üzerinden en vicdansız şekilde tecelli etmiştir. Ayda ve yıldızlarda zapt edilecek Türk ve Müslüman toprakları olduğu haberini alsa oraya istila ordusu göndermek için mutlak yol bulacak Avrupa’nın eline nihayet bir fırsat geçmiştir. Türk’e zalim ve günahkar diyen, milletlerin günahı için mahkeme kuranların bu günahı o kadar çirkin ve sefil bir günah ki, lekesini engin denizlerin nihayetsiz suları yıkamayacaktır. Avrupa’nın bu günahı karşısında sizin için bugün yegane yükselen ses Müslüman dünyasının sesi.

Milletlerin ilahi hakkı ilan olunacağı güne kadar, kalbimizde heyecanımız kalacak, eksilmeyecektir. 700 senenin en asil ve büyük mirası olan vakarımızı, adalet ve terbiyemizi unutmayacağız.

Kadim geçmişimizi tüm haşmeti ve zenginlikleriyle tamamen silerek takvimi bugünden başlatmaya kalkıştılar. Bizi kendi ecdadımıza düşman etmek için her yolu denediler. Ülkemizde en eski dönemlerden bugüne kadar tarihimizi yeniden hatırlayan, keşfeden, kucaklayan bir nesil yetişiyor. Başkalarına hayran olmak yerine kendine güvenen, azimle çalışan, başarıya kilitlenen bir gençliğin ayak seslerini duyuyorum. Hele okul çağına yeni gelen çocuklarımızın gözlerinde pırıltı ve heyecan ümitlerimizi artırıyor.

En büyük gücümüz tarihi mirasımızdır, bu miras hakkıyla öğrenilmeden ne 15 Temmuz anlaşılabilir, ne Cumhuriyetimizin kıymeti bilinebilir, ne Osmanlı, ne Selçuklu mirasının farkında olunabilir. Tarihimizi bilmeden maziden atiye kurduğumuz köprü eksik kalır, işlevsiz kalır.”