Erdoğan: Biz bu mücadelede şehitler vermekten çekinmeyiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harp Okulları diploma töreninde açıklamalar yapıyor.

Erdoğan: Biz bu mücadelede şehitler vermekten çekinmeyiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları’nın Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Yunanistan ile Akdeniz’de yaşanan gerilime ilişkin olarak, “Düşmanlarımıza hodri meydan diyoruz” diyen Erdoğan, “Yunanistan ve Fransız halkı, kifayetsiz yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri biliyor mu?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Terörle mücadelemize, Akdeniz ve Ege başta olmak üzere bölgedeki hak ve menfaatlerimize yönelik tehditler de eklendi” ifadelerini kullanırken, “Biz mücadeleden kaçmayız. Biz bu mücadelede şehitler vermekten çekinmeyiz” diye ekledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Biz binlerce yıllık devlet tarihimizin ve Anadolu’daki bin yıllık varlığımızın her gününü mücadele ile geçirmiş bir millet olarak tüm bu gerçeklerin idrakindeyiz. Her karışı şehit kanları ile yoğrulmuş bu vatanda ödediğimiz bedelleri gayet iyi biliyoruz. Bugün de girdiğimiz yolda her türlü bedeli ödemeye kararlıyız. Aksi taktirde bizi topraklarda bir gün dahi barındırmayacaklarının farkındayız. Ellerinden gelse bu millete bir nefes hava, bir yudum su, bir lokma ekmek vermeyeceklerin kuşatması altında olduğumuzun bilincindeyiz. Her ne yapıyorsan onlara rağmen yaptık, yapmayı sürdüreceğiz.

Dünyanın pek çok yerinde yabancı, İslam, Türk düşmanlığının ayyuka çıktığı bir önemden geçiyoruz. Buna rağmen her olumsuz konuda Türkiye’nin ne çıkarılıyor olması ülkemizle ilgili bir hassasiyetin değil zihinlerin gerisindeki faşizmin işaretidir.

Maalesef ülkemizdeki bazı kesimlerde bilerek veya bilmeyerek bu sinsi oyuna alt olmaktadır. Batı ülkelerinin çok daha beter düzeyde yaşadığı sıkıntıların sadece Türkiye’ye mahsus gibi gösteren kampanyaların asla iyi niyetli olmadığını düşünüyorum.

Elbette bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. Ama bizim fetih anlayışımız altındaki ve üstündeki zenginliklerle birlikte toprakların ele geçirilmesi üzerine kurulu değildir. Tam tersine, bizim fetih anlayışımız önce gönüllerin fethidir. Bizim fetih anlayışımız; inanç, köken, meşrep ayrımı gözetmeksizin vatan toprakları üzerindeki herkesin yaşamasını ve yaşatılmasını ifade eder.

Siyasi ve askeri varlık gösterdiğimiz her yerde; yağmalamak, çalmak, almak, üzerine konmak, haraç kesmek için değil, elimizdekini paylaşmak ve mümkünse birlikte kazanmak için gidiyoruz. Ülkemizin bu onurlu duruşu, asırlık hesapların bozulmasına yol açıyor. Maruz kaldığımız saldırıların sebeplerinden biri de bozulan bu hesapların acısıdır.

Biz, binlerce yıllık süreç içinde dün nerede olduğumuzu, bugün nerede durduğumuzu, yarın nereyi hedeflediğimizi gayet iyi biliyoruz. Hamdolsun milletimizde bu vizyona sahiptir. Önce 2023 hedeflerimizi hayata geçirecek, ardından evlatlarımıza 2053 ve 2071 Türkiye’sini miras bırakacağız. Ok yaydan fırlamıştır ve mutlaka hedefini bulacaktır.”