Erdoğan: Bir anda gevşetince vaka sayıları arttı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında koronavirüs salgını ve gündemdeki diğer konularla ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan: Bir anda gevşetince vaka sayıları arttı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, koronavirüs salgını ve gündemdeki diğer konularla ilgili konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

KORONAVİRÜS

Biz biraz gevşetince bir anda vaka sayıları yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi işi sıkmak durumundayız. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımız bu konudaki tedbirlerini artırmak durumunda. Bizler de gerek toplu taşıma, gerek düğün, nikâh, restoranlardaki yaklaşımlarımızı daha kararlı bir hale getirdik. Buralardaki uyarılarımız daha sıkı bir durumda. Bunu yapmak konumundayız. Bunları keyfi yapmıyoruz, zevkimize olan şeyler değil. Halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Olumlu dönüş bazı illerimizde başladı. Başta büyükşehirlerimiz olmak üzere bunu süratle olumlu istikamette geri döndürelim.

Aşı çalışmaları sıkı bir şekilde devam ediyor. Özel sektör bu konuyla ilgili olarak bu çalışmalara devam ediyor. Yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz.

LİBYA VE SERRAC

Geçen hafta Sayın Serrac ile bir kabulüm olmuştu. Ardından böyle bir gelişme bizler için üzüntü verici. Libya gibi bir yerde Trablus’ta bir ara çok olumsuz gelişmeler oldu. Bizim oraya müdahalemizle Sayın Serrac ve ekibi darbeci Hafter’in işgalinden kurtulma duruma geldi.

Darbeci Hafter her geçen gün kayba gidiyor. Eninde sonunda darbeci Hafter kaybedecek. Fakan Sayın Serrac’ın kendilerine bazı haberler ulaştırdık. Heyetlerimizin Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile görüşmeleri olabilir. Bu işi olması gereken istikamete dönüştürürüz.

YUNANİSTAN İLE DOĞU AKDENİZ GERİLİMİ

Başta Şansölye Merkel, Komisyon Başkanı Michel, İspanya Başbakanı Sanchez, Sayın Conte ile görüşmeler yaptık. Başka bir yaklaşım var. Yunanistan Başbakanı ile bir görüşme süreci olabilir mi? Bizim Miçotakis ile görüşme yapma konusunda sıkıntı yok. Ne görüşeceğiz aslolan budur. Meis’te yaptıklarını dayatma olarak yaparlarsa bunun anlamı yok. Oruç Reis’i limana çektiysek bir anlamı var. Bakım çalışması bittikten sonra Oruç Reis tekrar görevine dönecektir. Bu anlamlı bir yaklaşımdır. Diplomasiye imkan verelim. Yunanistan bu yaklaşımımızı olumlu karşılasın bir adım atalım diye yaptık. Görüşürüz, kaçamak yapma gibi bir durum yok. Yunanistan Cumhurbaşkanı adayı gelip gövde gösterisi yapacaksa, biz daha büyüğünü yaparız.

MISIR İLE ANLAŞMA

Burada çok farklı gelişmeler var. Mısır ile istihbari görüşmeler ayrıdır, bizim için engel yoktu ama Yunanistan ile Mısır’ın yaptığı anlaşma bizi üzmüştür. Yunanistan ile Mısır arasındaki bağlar ile bizim Mısır arasındaki bağlar farklıdır. Görüşmeler yapılabilir.