Erdoğan Bergama'da konuşuyor: Pasaportu itibar gören bir ülke konumuna geldik

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Bergama'da konuşuyor.

Erdoğan Bergama'da konuşuyor: Pasaportu itibar gören bir ülke konumuna geldik

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir’in Bergama ilçesinde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Siyasi hayatımızın hiçbir döneminde yılgınlığa kapılmadık. İnsanımızın inancına meşrebine mezhebine hayat tarzına göre ayrım yapmadık. Hangi görüşte olursa olsun insanları baştacı yaptık. Türkiye kardeşlikle büyüdü demokrasiyle güçlendi. Bizden önce yaklaşık 80 yılda yapılmayan hizmetlerin kat ve kat fazlasını 18 yıla sığdırmayı başardık. Şu anda Bergama’nın en büyük meydanı bunlara şahit.”

”20-30 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var, bunları görüyorsunuz. Sözü dinlenen, pasaportu itibar gören, her adımı dikkatle takip edilen bir ülke konumuna geldik.”

”Savunma Sanayinde yerlilik oranı yüzde 20’ydi, şimdi yüzde 70’in üzerine çıktı. İnsansız hava aracı için ABD’ye ‘bize İHA verin’ dediğimiz zaman, bize: ‘kongreden geçiremedik’ diyorlardı. Şimdi insansız hava aracımızı kendimiz yapıyoruz. Savunma sanayinde yılda 3-4 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Şimdi tankımızı da üretiyoruz. Zırhlı taşıyıcılarımızı da üretiyoruz. Katar ve Türk şirketleriyle ortaklaşa olarak bu tank palet şirketinin yenisini kuruyoruz.”

‘5 MART’TA PUTİN, MERKEL VE MACRON İLE BULUŞACAĞIZ’

”Ekonomiyle ilgili kararlarımızı alırken de, terör operasyonları yaparken de kimseden icazet almıyoruz. Ülkemizin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla terör örgütüne tarihi darbeler indirdik. Bir dönem terör örgütlerinin cirit attığı yerlerde artık huzur var, barış var.”

”Suriye’de 8 bin 300 km’lik alanı DEAŞ, YPG/PKK’lı teröristlerden temizledik.”

”Bizim için İdlib meselesi Afrin kadar, Barış Pınarı Harekat bölgesi kadar önemlidir. Putin’e açıkça ifade ettim. Öğlen sayın Merkel ve Macron’a da ifade ettim. 5 Mart’ta tekrar bir araya geleceğiz ve bu konuları konuşacağız.”

‘CHP RÜŞVET VE YOLSUZLUK İLE GÜNDEM OLUYOR’

”Hiçbir ilçemiz geri kalmasın, hiçbir vatandaş kendini dışlanmış hissetmesin diye gece gündüz çalışıyoruz. Seramik fabrikasının açılışını yapacağız. Perşembe günü Özbekistan Cumhurbaşkanı’nın katılımı ile ülkemizin en büyük kütüphanesini açtık.”

”CHP’li belediyeler yasaklarla yolsuzluklarla gündeme gelirdi, yine bunlarla gündeme geliyorlar. Rüşvet ve yolsuzluk ile gündem oluyorlar.”

”Bir zamanlar İzmir susuz muydu? İzmir’in sıkıntısını kim giderdi? Biz giderdik. Bergama için proje olarak 7 adet sulama tesisimiz daha var. Bekir Pakdemir bunları sürat ile bitirecek.”

”Bergama’da bundan böyle gondollara binilecek. Bakanlıklara talimatları verdik. Arıcılığı geliştirmek için bal ormanı kurduk.”

”3 projeye 2 milyon liralık hibe desteği sağlayacağız.”