Erdoğan'dan Biden'a 'sitem': Dostluğumuz var be!

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu. ABD'nin Demokrat Parti Başkan Adayı John Biden'e 'sitem' eden Erdoğan, "Dikkat ederseniz hiç cevap vermedim" dedi.

Erdoğan'dan Biden'a 'sitem': Dostluğumuz var be!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Giresun’daki sel felaketi: Afet duyulduğu ilk andan itibaren devletimiz tüm kurumlarıyla halkımızın yanında yer almıştır. Vatandaşlarımızın yükünü hafifletmek amacıyla Giresun’daki vergi mükelleflerimizi 22 Ağustos 2020’den 30 Kasım 2020 tarihine kadar mücbir sebep hali kapsamına alıyoruz.

Karadeniz’de bulunan doğalgaz:Tespit edilen rezervin çok daha büyük bir kaynağın ilk habercisi olduğu yönünde kuvvetli bulgular var, inşallah bu müjdenin devamı gelecek. Yani bir kuyu değil; iki, iç, dört devam edecek inşallah. Önümüzdeki süreçte de Akdeniz’den de müjdeli haberleri alacağımızı düşünüyorum. Yıllardır dışarıya akıttığımız kaynakları artık hedeflerimizi gerçekleştirmek için kullanacağız. Güneş enerjisi konusunda büyük bir hamle başlatıp hem yerli ve yenilenebilir enerji potansiyelimizi yükselteceğimizi, hem de atıl kaynakları ekonomiye kazandıracağımızı belirtmek istiyorum.

‘Artık hasat toplama vakti’: Yıllarca bu milletin önünü kesenlerin araçlarının tümünü yerle yeksan ediyoruz. Cesaret edilemez denilen ne varsa cesaret ettik, yaptırım tehditlerini sağlam duruşumuzla boşa çıkardık. İzin vermezler dedikleri ne varsa izin almadan yapılabileceğini gösterdik. Bedel ödetirler dedikleri ne varsa gerektiğinde bedelini ödeyerek başardık. Artık ektiğimiz tohumların hasadını toplamanın, yaptığımız fedakarlıkların bedelini almanın vaktidir.

Ekonomi: Ülkemize diş geçiremeyenler hep yaptıkları gibi yine ekonomimize saldırıyorlar. Doğalgazın ucuzlamasıyla milletimizin refah seviyesi yükselecektir. Ülkemizle ilgili olumsuz hava pompalayanların bir kısmı bunun doğrusuna yanlışına bakmıyor. Dışarda yazılan senaryolara içerde figüranlık yaparak önümüze engeller dizenler istedikleri kadar uğraşsınlar başaramayacaklar.

Biden’in sözleri: Demokratik hukuk devleti yerine terör örgütleri ile hareket etmeyi tercih eden hastalıklı zihniyet, Amerikan siyasetini esir almıştır. Ya dostluğumuz var be! Oturup konuşmuşluğumuz var. En azından çay içmişliğimiz var ya, bu ifadeleri nasıl kullanırsın? Ama kullandılar. Dikkat ederseniz ben hiç cevap vermedim.

Koronavirüs salgını: Düğün, cenaze, taziye ve tatil gibi toplu etkinlikler, virüsün yayılma alanları haline dönüştü.Her türlü toplu etkinliğe bu sürede ara verelim. Düğünlerimizi az sayıda katılımla ve kısa sürede yapmanın bize hiçbir maliyeti olmaz. Biliniz ki en büyük tehdit unsurlarından biri de o sigaradır. Kendi kendinize ölüm fermanınızı imzalıyorsunuz.

Türkiye’nin üretimde, istihdamda, ihracatta hedeflerine ulaşabilmesinin yolu da salgının seyrinin düşüşünden geçiyor. Ülkemizin normalleşme adımlarını daha ileriye taşımak için bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak mecburiyetindeyiz. Hasta, yoğun bakım ve vefat sayılarını belirli bir çizginin altına düşürmeden hiçbirimiz rahata, huzura ve güvene kavuşamayız.”