Erdoğan: Avrupa Birliği'nin yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz

Erdoğan, " "Avrupa Birliği (AB) ile ilgili şu anda Türkiye'ye yönelik bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz. Zaten bir resmi olarak 1963'ten bu yana AB sürekli yaptırım uyguluyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Avrupa Birliği'nin yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetine icabet olarak Azerbaycan’a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamaların öne çıkan başlıklar şöyle:

“Malumunuz şanlı Azerbaycan Ordusu, Ermenistan’ın 27 Eylül’de başlattığı saldırıların ardından işgal altındaki Karabağ ve etrafındaki topraklarını kurtarmak üzere başarılı bir harekat gerçekleştirdi.
Kendi topraklarında verdiği destansı bir vatan muhaberesi sonucunda Azerbaycan Ordusu Dağlık Karabağ’ı işgalden azad eyledi. Cumhurbaşkanı Aliyev’in dirayetli liderliği ve Azerbaycan Ordusu’nun gösterdiği kahramanlık bu zaferin kazanılmasındaki başlıca etkendir. Bu süreçte Azerbaycan halkı da tam bir dayanışma sergileyerek hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır.

Ermenilerin sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan kalleş saldırılarına rağmen Azerbaycan haklı mücadelesine gölge düşürmemiştir. Savaş şartlarında dahi Türk ve Müslüman olmanın gerektirdiği asaletten taciz vermeyen Azerbaycanlı kardeşlerimi şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Canları pahasına Karabağ’ı işgalden kurtaran şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. 44 gün süren süren çetin mücadeleler neticesinde hamdolsun bugün yıldız ve hilal Karabağ semalarında gururla dalgalanıyor ve milletimiz Azerbaycanlı kardeşlerimiz birlikte tüm Türk dünyası 30 yıllık adaletsizliğe son verilmiş olmasının sevincini yaşıyor. Bakü’de düzenlenecek zafer törenlerine iştirak edecek Azerbaycan halkının haklı sevincine ortak olacağız.”

“BİZİM DERDİMİZ DEĞİL”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?” ifadesine ilişkin sorulan bir soruya yanıt verdi. Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir adım atacağı konusu bizim derdimiz değil. Kendi derdidir. Nitekim yapmış olduğu açıklamada, vermiş olduğu cevapta zaten çok sulandırılmış bir cevaptır. Eğer aday olacaksa gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa bu partisi için de ülkemiz için de isabetli olur.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE YÖNELİK YAPTIRIM KARARI TÜRKİYE’Yİ ÇOK FAZLA IRGALAMAZ”

Avrupa Birliği tarafından Türkiye’ye uygulanmaya hazırlanan yaptırıma ilişkin soruya yanıt veren Erdoğan, “Avrupa Birliği (AB) ile ilgili şu anda Türkiye’ye yönelik bir yaptırım kararı Türkiye’yi çok fazla da ırgalamaz. Zaten bir resmi olarak 1963’ten bu yana AB sürekli yaptırım uyguluyor. AB hiçbir zaman düzgün davranmamıştır, verdiği sözün arkasında durmamıştır. Biz o günden bu güne sabrettik. Şu anda atacakları adımlar, kararlar nedir göreceğiz. Samimi ve dürüst olan liderler bu sürece yönelik onlarda gayet dik duruyorlar. Türkiye’ye yapılacak yaptırımlara sıcak bakmıyorlar.”

“BİDEN İLE YABANCI BİRİSİ DEĞİLİM”

ABD’nin başkanı seçilen Joe Biden hakkında sorulan soruyu cevaplayan Erdoğan, ” Biden ile yabancı birisi değilim, Obama döneminden de gayet iyi tanışan birisiyim, hatta evime kadar gelmiş olan birisidir. Dünyada siyaset maalesef çok çirkin ilerliyor, aklına herhangi bir şey gelen hemen masaya yaptırımı getiriyor, Türkiye ile ABD arasında nasıl bir süreç var, biz NATO’da beraber değil miyiz. Şu anda maalesef bizim silah alımlarıyla alakalı konularda attıkları adımları veya ifadeleri doğrusu şık bulmuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“BU YAKLAŞIM ASLA AFFEDİLEMEZ”

Başakşehir maçında yaşananlar hakkında ne düşünüyorsunuz? sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Bu yaklaşım asla affedilemez. Bu akşamki maç umarım suhuletle biter. “ifadesini kullandı.

“HAYIRLI BİR KARAR ÇIKAR”

Erdoğan asgari ücret konusunda da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerden sonra durum önümüze gelecek. Bakanlığımız görüşmeleri işçi kesimiyle yürütecekler. Temennimiz o dur ki hayırlı bir karar çıkar” ifadesini kullandı.