La Repubblica: Erdoğan artık Libya'nın patronu

La Repubblica gazetesi haberi baş sayfasından "Ankara Hafter'i mağlup etti. Erdoğan artık Libya'nın patronu" başlığıyla yayımladı.

La Repubblica: Erdoğan artık Libya'nın patronu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez El Sarrac’ın dün Ankara’da yaptıkları görüşme ve Libya’daki son gelişmeleri, İtalya’da yayımlanan La Repubblica gazetesi  “kazanan Erdoğan oldu” değerlendirmesiyle yayımladı.

Erdoğan ve Sarrac’ın görüşmesi, Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin, Trablus ve civarını General Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu’ndan tamamen temizlediklerini ilan ettikleri gün gerçekleşmişti.

La Repubblica gazetesi haberi baş sayfasından “Ankara Hafter’i mağlup etti. Erdoğan artık Libya’nın patronu” başlığıyla yayımladı.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar‘ın aktardığına göre, gazete, iç sayfalarda da “Sarrac Trablus’ta Hafter’i yendi ve artık Sultan’ın (Erdoğan) kuralları hüküm sürüyor” başlığını kullandı.

“Ankara, savaşın kaderini değiştirdi” diyen gazete, Sarrac’ın dünkü Türkiye ziyaretinin bir tesadüften ibaret olmadığını da vurguladı.