Erdoğan, 'AKP Yeni Üye Çalışmaları Ödül Töreni'nde konuştu

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP İstanbul İl Başkanlığı Yeni Üye Çalışmaları Ödül Töreni'nde konuşuyor.

Erdoğan, 'AKP Yeni Üye Çalışmaları Ödül Töreni'nde konuştu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl Başkanlığı Yeni Üye Çalışmaları Ödül Töreni’ne katıldı. Erdoğan burada gerçekleştirdiği konuşmasında ”Son yıllarda seçimlerdeki oy oranımızı asla yeterli görmüyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

”İstanbul İl Teşkilatımızın partimize kazandırdığı 45 bin yeni üyesine “hoşgeldin” diyorum. Yeni üyelerimizin partimize katılmasına katkıda bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Gençlik kollarında aktif siyasete başladığım, 1976’dan beri bu çalışmaların önemine yakinen tanık biriyim. Bugün, AK Parti 10,5 milyon üye sayısıyla Türkiye’nin en çok üyesi bulunan bir partidir. Bunun dünyada da bir örneği yok.”

”Üye sayımız toplam seçmenin yüzde 10 gibi önemli bir orana yaklaşıyor. Geçtiğimiz yıl nüfus 83 milyonu aştı. Bu ülkede herkesin gönlünü kazanmadan ve orada kalıcı hale gelmeden görevimizi yerine getirmiş saymıyoruz. Türkiye’nin en çok oy alan ve 17 yılı aşkın süredir iktidarda bulunan partisinin Genel Başkanı olarak hala diğer partilerden çok il ve ilçe ziyaretleri yapıyorum.”

”AK Parti’nin sırtını yere getirmeye kimsenin gücü yetmeyecek. AK Parti uluslararası coğrafyaya hitap eden bir partidir. Bunun idrakı içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

“AK Parti milletin partisidir. Bunu boşuna söylemiyoruz. İsminden ve programından başlayarak her şeyiyle milletimize hizmetkar olacak bir anlayışla inşa ettik. Burada kibir gurur yok. Birileri afra tafra yapabilir. Gurur satabilir ama biz bunu asla yapamayız. Bizim için tebessüm bir sadakadır. Bunu böyle bileceğiz.”

”Türkiye’de kuruluşu tepeden tabana değil tabandan tepeye hareket eden tek parti, AK Parti’dir.Üye çalışması yapmak aynı zamanda kapı kapı dolaşmak, sıkılmadık el, dokunmadık gönül bırakmamak anlamına gelir.”

”Biz milletimizle birlikte olacağız ki seçimde oy istemeye yüzümüz olsun. Son yıllarda girdiğimiz oy oranımızı asla yeterli görmüyoruz. AK Partinin olması gereken yer yüzde 50’lerin çok çok üstündedir. İnşallah yeni çalışmalarla bunu sağlayacağız. Kuru üye değil, her üye bileceğiz ki adeta birer çarpan olarak artacak.”

”AK Parti güçlü olursa Türkiye de güçlü olur. Bunun için ülkemizi hedef alanlar, aynı zamanda AK Parti’ye de saldırıyor. AK Parti’de görev üstlenmek demek, millete hizmet yanında, vatan müdafaasında en ön safta yer almak demektir.”

”Türkiye en az Cumhuriyetimizin kuruluş dönemindeki kadar kritik, sonuçları en az o dönemdeki kadar büyük olacak bir mücadelenin içindedir.”

”İstifa ediyorlar diyorlar ya, ama bakın bir ayda 45 bin geliyor. Ölenler öldü, kalan sağlar bizimdir. Bir ölür, bin diriliriz diyorlar ya, üzülmeye gerek yok. Gitmişler, hayrolmuş. Demekki onlar kendileri için burada beklediklerini bulamadılar.”

‘SURİYE’Yİ REJİMDEN TEMİZLEMEDEN UYUMAK HARAMDIR’

”Rejim güçleri, Soçi Muhtırası’nın sınırlarına çekilene kadar İdlib’deki sorun çözülmeyecektir.İdlib’deki sorun çözülmedikçe ne buradan sınırlarımıza yönelen yeni kitlelerin ne de ülkemizdeki Suriyelilerin dönüşü mümkün olmayacaktır. İdlib’deki çözüm, rejimin saldırganlığının durdurulması ve anlaşmalardaki sınıra çekilmesi, aksi takdirde şubat bitmeden bu işi yapacağız.”

”Suriye’yi terör örgütlerinden ve rejimin zulmünden temizlemeden bize huzurla uyumak haramdır. Türkiye’nin Suriye’de davetsiz misafir olduğunu öne sürenler, acaba kendilerinin dünyanın dört bir yanında davetsiz şekilde yürüttükleri faaliyetleri aynı şekilde tarif edebilecekler mi? Bunu dostlarımızın desteğiyle gerçekleştirebilirsek memnuniyet duyarız. Bu işi zor yoldan yapmamız gerekiyorsa ona da varız. Türkiye’nin Suriye topraklarını işgal veya ilhak gibi niyeti asla söz konusu değildir biz işgal ve ilhakın önüne geçmenin gayreti içindeyiz.”