Erdoğan: Kendimizi Avrupa’da görüyor geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz

"Rusya ve İran gibi köklü münasebetlerimizin bulunduğu ülkeleri asla göz ardı edemeyiz. İslam alemi ve Türk dünyası ile kimi zaman birlikte kimi zaman ayrı ayrı çok derin ilişkilerimiz var."

Erdoğan: Kendimizi Avrupa’da görüyor geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya il kongresine görüntülü konferans yoluyla katılarak Avrupa Birliği’ne seslendi. Erdoğan, “Bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz” dedi. Erdoğan devamında, “Kendimizi Avrupa’da görüyor geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan uygulamaya konuşan kısıtlamalarla ilgili olarak ise, “Adeta, bağrımıza taş basarak bu yöntemlere başvurmak mecburiyetinde kalıyoruz” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

“Adeta, bağrımıza taş basarak bu yöntemlere başvurmak mecburiyetinde kalıyoruz. En kısa sürede inşallah salgının seyrini en azlara indirerek bu günleri geride bırakacağız.”

“Cumhur İttifakıyla kurduğumuz yeni yönetim sistemimizi reformlarla daha da güçlendirerek ülkemizi 2023 hedefleriyle mutlaka kavuşturacağız. Evlatlarımıza büyük ve güçlü Türkiye’yi emanet edeceğiz. Genel başkanından mahalle temsilcisine kadar tüm AK Parti kadrosu olarak böylesine büyük bir sorumluluk altında bulunduğumuzu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Önümüzdeki dönem içerisinde yine tek dayanağımız milletimizdir. Sizlerden kendi şehirlerinizde hiçbir istisna olmaksızın bugüne kadar yaptıklarımızı ve gelecekte nasıl bir Türkiye tasavvur ettiğimizi anlatmanızı istiyorum. Böylesine kutlu bir davada asla senlik benlik kavgası şahsi hesaplara, kibre, tembelliğe yer olamaz. Kendini partisinin ve halkın üzerine olan kişinin sonu hüsrandır. Biz sadece ve sadece milletimizin hizmetkârlığına talibiz. ”

AB’YE SESLENDİ

“Demokrasi ve kalkınma mücadelemiz karşısında set kuramayacaklarını görenler son 7 yıldır ellerindeki tüm kozları sahaya sürdüler. Biz milletimizle birlikte ülkemize kurulan tuzakları birer birer boşa çıkardıkça kimi zaman sinsice yeni oyunlarla karşımıza çıktılar. Bu saldırılara cevabımızı da içeride birliğimizi kuvvetlendirerek dışarıda da askeri gücümüzü ortaya koyarak verdik. Doğu Akdeniz’de bizi sahillerimize hapsetmeye çalıştılar yaptığımız çalışmalarla bu gayreti akabete uğrattık. Libya’da darbecileri kullanarak bir başka oyunun içine girdiler. Meşru yönetimi destekleyerek orada da heveslerini kursaklarında bıraktık. Milletimize söyleyecek hiçbir sözü olmayanları bir araya getirerek siyaset mühendisliğine giriştiler. İnşallah bunda da başarılı olamayacaklar. Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine her karışıyla ülkemizi geliştirme, büyütme, zenginleştirme mücadelemizde yeni bir dönem başlattık. Amacımız ne içeride ne dışarıda kimseyle kavga etmek, kimsenin meşru duruşunu bozmak değildir. Tam tersine dostlarımızla daha büyük işbirliği içinde olmak istiyoruz Avrupa Birliği’nden bize verdiği sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi Avrupa’da görüyor geleceğimizi Avrupa ile birlikte tasavvur ediyoruz.”

RUSYA VE İRAN PARANTEZİ

“Rusya ve İran gibi köklü münasebetlerimizin bulunduğu ülkeleri asla göz ardı edemeyiz. İslam alemi ve Türk dünyası ile kimi zaman birlikte kimi zaman ayrı ayrı çok derin ilişkilerimiz var. Dünyadaki bölgesel farkların hemen hepsiyle iş birliğimizi geliştirmenin arayışındayız. Biz yaptığımız her işte hakkı, hukuku, mazlumları ve mağdurları gözeten bir anlayışla hareket ediyoruz. Ülkemize de aynı hakkaniyetli bakışla yaklaşılmasını istiyoruz.”

“Hiçbir onurlu ülke ve kurumun Türkiye düşmanlığını hayat gayesi haline getirmiş lobilerin ve terör örgütleri elinde oyuncak haline dönüşmeyi kabul etmeyeceğine inanıyoruz. Demokrasi hak ve özgürlükleri ekonomik kalkınmayı birileri istediği için değil kendi halkımız bunlara layık olduğu için savunuyor ve hayata geçiriyoruz. Kendi vaz ettikleri değerleri kendileri çiğneyenlerin aynı konularda ülkemizi eleştirmelerinden ve işi yaptırım konusuna kadar götürmesinden üzüntü duyuyoruz. Hiçbir ülke ve kurum arasında diyalogla çözülemeyecek sorunumuz olmadığını düşünüyoruz. Bize bir adım gelene üç beş adım gitmekten hiçbir zaman çekinmedik. AK Parti olarak, hükûmet olarak meclis grubu olarak 18 yıldır nasıl bu kararlılıkla çalışmışsak önümüzdeki dönemde de aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”