Erdoğan adaletin 'saray'lısıyla övündü

Cumhrubaşkanlığı sisteminin iki yıllık değerlendirme toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adalet alanına ilişkin verdiği 'başarı' örneği gündem oldu.

Erdoğan adaletin 'saray'lısıyla övündü

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi İki Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Yeni sistemi öven Erdoğan “Türkiye, yeni sistemle bölgesel ve küresel krizlere karşı daha etkin, daha hızlı ve daha kapsamlı refleksler verebilme imkanına kavuştu” iddiasında bulundu.

Yeni sistemi geçilen süre itibariyle yapılan icraatları sıralayan Erdoğan, sistemde “değişiklik”lere gidilebileceğine dair de “Bu yönetim sistemi her türlü değişikliğin süratla yapılmasına imkan sağlayan bir sistemdir. Biz yaptık en doğrusu bu gibi bir inatlaşmaya gitmeyeceğiz. Daha iyisini, daha efdalini, daha güzelini bulduğumuzda her türlü değişime gönlümüz de siyasetimiz de açıktır.” ifadeleriyle işaret verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adalet alanında yapılanları anlatırken “adalet sarayları” örneğini vermesi ise gündem oldu. “Adalette milletimizin hak ve hukuk arayışına cevap verecek pek çok reformu hayata geçirdik.” diyen Erdoğan, “Hatırlayın geçmişte adalet sarayı diye bir şey yoktu, maalesef merdivenaltı hizmet diyebileceğimiz adalet hizmetleri dağıtılıyordu. Biz ne yaptık? Adalet saraylarını getirdik. Bu adalet saraylarıyla yapmak suretiyle artık savcılarımız hakimlerimiz çok daha rahat hizmet verir hale geldiler” dedi.