Erdoğan ABD'yle 'emperyalizme karşı' savaşta!

"Türkiye Suriye sınırında emperyalistlere karşı mücadele ediyor" diyen Erdoğan, daha sonra da ABD Başkanı Trump'tan mühimmat talep ettiğini açıkladı.

Erdoğan ABD'yle 'emperyalizme karşı' savaşta!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin “Mühimmat vermek istiyoruz.” açıklamasına işaret edilerek Türkiye’nin bu yönde bir talebinin olup olmadığı sorusu üzerine Erdoğan, “Ben, Sayın Trump’a bu tür taleplerimizi ilettim.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sorulması üzerine ABD Başkanı Donald Trump ile bugün bir telefon görüşmesinin olmayacağını bildirdi.

ABD Başkanı Trump’tan Suriye için cephane talebinde bulunan Erdoğan, partisinin bugün TBMM’deki Grup Toplantısı’nda ise ‘Türkiye dün Çanakkale’de emperyalistlere karşı mücadele ediyordu, bugün Suriye sınırında emperyalistlere karşı mücadele ediyor” demişti.

Erdoğan meşru Suriye yönetimini yıkma hedefiyle ABD emperyalizmle yaptıkları işbirliğini 2017 yılında yine partisinin grup toplantısında “Ya biz Özgür Suriye Ordusu’nu ey Amerika seninle beraber kurduk ya, Obama yönetimiyle beraber kurduk” ifadeleriyle ortaya koymuştu.