Erdoğan: Batılı emperyalistlerin gaz vermesiyle bir yere varılmayacağı görülmeli

Erdoğan, " Kardeşim Aliyev, böylelikle merhum Haydar Aliyev'in kendisine vaziyet olarak bıraktığı arzusunu da yerine getirmiştir. Karabağ'ı anavatan ile buluşturan Azerbaycan ordusunun neferlerini tebrik ediyorum. Bu zafer gününüzde sizlerle birlikte olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Batılı emperyalistlerin gaz vermesiyle bir yere varılmayacağı görülmeli

Bakü’de AKP’li  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Zafer Geçidi Töreni düzenleniyor.

Erdoğan’ın konuşmalarında öne çıkan başlıklar:

“Kardeşim Aliyev, böylelikle merhum Haydar Aliyev’in kendisine vaziyet olarak bıraktığı arzusunu da yerine getirmiştir. Karabağ’ı anavatan ile buluşturan Azerbaycan ordusunun neferlerini tebrik ediyorum. Bu zafer gününüzde sizlerle birlikte olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Şehit düşen yiğitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Azerbaycan’ın hem askeri hem diplomasi alanında elde ettiği bu başarıda en büyük paylardan biri kıymetli kardeşim İlham Aliyev’e aittir. Azerbaycan inşallah destan yazmaya devam edecektir. Türkiye, Azerbaycan’ın yürüttüğü mücadeleye en başından itibaren tüm kurum ve kuruluşlarıyla destek vermiş, tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olmuştur.

Kendimize her zaman Haydar Aliyev’in ‘2 devlet tek millet’ şiarını rehber aldık. Karabağ’ı 30 yıl boyunca sinemize yara eyledik. Bu yaranın kapanmasının sevincini paylaşmak, bu şanlı zaferi birlikte kutlamak için aranızdayız.

Karabağ Azerbaycan’dır. Karabağ artık anavatanı ile kucaklaşmış, 30 yıllık hasret son bulmuştur. Bundan sonra Türkiye ve Azerbaycan olarak bu toprakları daha gelişmiş, çocuklarımız için daha yaşanabilir yer haline getirmek için mücadele etmektir. Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdiği müddetçe, Allah’ın izniyle başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir.

Bütün Azerbaycan halkını değerli kardeşim Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ve şanlı Azerbaycan Ordusunu, Türk Ordusunu yürekten tebrik ediyorum.”

Törene Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Sözcüsü Ömer Çelik de katıldı.

Erdoğan, “Batılı emperyalistlerin gaz vermesiyle bir yere varılmayacağı görülmeli, ilişkiler yeniden ele alınmalıdır. Ermenistan halkı Karabağ’da yaşananlardan ders çıkarırsa bu, bölgede yeni dönemin başlangıcı olacaktır. Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdikleri sürece zorlukları aşmaya, başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.