Erbaş, evrimi yorumladı: Rasyonel açıdan da problemli

"Hal böyleyken İslam'ın 'yaratılış' fikrine karşı alternatif bir varoluş modeli iddiasıyla ortaya çıkan, bilimsel bir realite gibi kabul edilip sıkça gündeme getirilen her türlü düşünce ve ideoloji tepkiseldir, rasyonel açıdan da problemlidir."

Erbaş, evrimi yorumladı: Rasyonel açıdan da problemli

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “4. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi”ne video mesaj gönderdi.

Prof. Dr. Ali Erbaş, “İslam’ın ‘yaratılış’ fikrine karşı alternatif bir varoluş modeli iddiasıyla ortaya çıkan, bilimsel bir realite gibi kabul edilip sıkça gündeme getirilen her türlü düşünce ve ideoloji tepkiseldir, rasyonel açıdan da problemlidir.” mesajını paylaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoğlu Amfisi’nde düzenlenen “4. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi”ne video mesaj gönderdi.

Erbaş’ın mesajından öne çıkan başlıkları şöyle:

“Buna göre insanı ve kainatı yaratan yüce Allah, bütün sebeplerin üstünde bulunan yegane müsebbiptir. Hal böyleyken İslam’ın ‘yaratılış’ fikrine karşı alternatif bir varoluş modeli iddiasıyla ortaya çıkan, bilimsel bir realite gibi kabul edilip sıkça gündeme getirilen her türlü düşünce ve ideoloji tepkiseldir, rasyonel açıdan da problemlidir.”

“Din ile bilim arasında bir ayrışma söz konusu değildir. İlmin tüm yönlerini teşvik eden İslam’ın, bu olguları birbirine muarız kabul etmesi düşünülemez. Aynı şekilde din ile bilim arasında bir ayrışma da söz konusu değildir. Bu meyanda İslam tarihinin hiçbir döneminde bilginin bugünkü manada ‘İslami olanı/olmayanı’ şeklindeki bir tasnife tabi tutulmadığının da altını çizmek istiyorum.”