Erbakan'ın büstünü bakın kim yaptırmış

Necmettin Erbakan'ın büstünün yaptırılmış olmasına kızan 'Milli Görüşçüler' AKP'li belediyeye tepki gösterdi. Ancak büstün önceki dönemde, CHP'li başkan tarafından yaptırıldığı ortaya çıktı.

Erbakan'ın büstünü bakın kim yaptırmış

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı ilçesinde siyasal islamcılığın sembol isimlerinden Necmettin Erbakan’ın büstünün yaptırılmış olması ‘Milli Görüşçüler’i kızdırdı.

Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, Kapaklı tarihinde yer edinmiş kişilerin, siyasetçilerin ve sanatçıların büstleri ilçeye bağlı Atatürk, İsmet Paşa, Karaağaç ve Cumhuriyet Mahallelerinde bulunan parklara yerleştirildi. Büstleri yerleştirilen isimler arasında Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan da bulunuyordu.

Bugün ise Erbakan’ın da büstünün dikili olması, sosyal medyada Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi çevrelerince #ErbakanHeykeliniKaldırın etiketiyle protesto edildi. Yapılan paylaşımlarda büstün mevcut AKP’li belediye tarafından yaptırıldığı düşünülerek Belediye Başkanı Mustafa Çetin hedef alındı.

CHP’Lİ BAŞKAN AÇIKLAMIŞTI

Ancak Erbakan’ınkinin de aralarında olduğu sözkonusu büstlerin, önceki dönemin CHP’li belediye başkanı İrfan Mandalı trarafından yaptırıldığı ortaya çıktı.

Mandalı, 2018 yılında sözkonusu büstleri kendisinin yaptırdığını şu sözlerle ifade etmiş:

“Parklarımıza tarihimizde önemli bir yer etmiş kişilerin, muhtarlarımızın ve şehitlerimizin isimlerini veriyoruz ve büstlerini yapıyoruz. Eski başbakan ve cumhurbaşkanlarımız olan Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş’in büstlerini yaptık. Yine geçmiş dönem muhtarlarımızın da büstlerini yaptık. Ayrıca ülkemiz adına büyük başarılar elde etmiş Naim Süleymanoğlu’nun da heykelini adını verdiğimiz parka yaptık. Kentin gelişmesi sadece sözle olamaz. Parkları, meydanları düzenledikten sonra onlara anlam katacak heykel ve anıtlar da koymalıyız.”

AKP’Lİ BAŞKANDAN ‘TAAHHÜT’

Sosyal medyadaki “protesto” üzerine Kapaklı Belediyesi de bir açıklama yaparak, sözkonusu büstün önceki dönemde yaptırıldığını, bu dönemde yapılmış gibi lanse edilmesinin “iyi niyetli” olmadığını duyururken, Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in büstlerin kaldırılması için girişimlerinin olduğu bilgisi verildi.