Engin Ardıç hakaret köşesini 'Z kuşağı'na ayırdı

AKP'nin son yerel seçimlerdeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım, seçim sürecinde "gençlere bedava internet" vaadiyle seçimlere katılmış; ancak beklenen ilgiyi görmemişti. Ardıç buna rağmen  "Bunların oyları nasıl alınır? Bol bol ‘bedava megabayt’ dağıtmak tek çıkar yol gibi!" ifadelerini köşesine ekledi.

Engin Ardıç hakaret köşesini 'Z kuşağı'na ayırdı

Köşesini hakaret aracı olarak kullanan Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, bugünkü hakaret yazısında gençleri hedef aldı.

‘Z Kuşağı’ diye tabir edilen öğrenci gençliğe dair bir dizi analiz yapılırken; siyasiler de onların oylarına gözlerini dikmiş durumda.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YKS öğrencileri ile yayınında “Oy moy yok” yorumları yazan, Erdoğan’ın videosuna ‘dislike’ (beğenmeme) ifadesi bırakması ile AKP’lileri kızdıran gençler; sosyal medyada esprili paylaşımlarla oy konusunda ikna edilmeye çalışılıyordu.

Son olarak ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyada yaptıkları ‘esprili’ paylaşımlarla ‘Z kuşağı’ için partilerinin doğru tercih olduğunu göstermeye çalışmışlardı.

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç ise “Kuşak da kuşakmış haa” başlığını verdiği bugünkü hakaret köşesinde ‘Z kuşağı’na hakaretler yağdırarak konuya dahil oldu.

Ardıç yazısında, “Bunlar üç yıl sonra oy verecekler. Her beş seçmenden biri bunlardan olacakmış. Yedi milyon kişi kadar oldukları hesaplanıyor. Belirgin bir siyasi görüşleri yok. Çoğu ‘apolitik’… Gezi olaylarının vandallık ve çapulculuktan ileri gidememesi de bunun göstergesidir. ‘Toplumsal’ değil ‘bireysel’ insanlar. Bencillik düzeyinde. Aileleriyle aralarında uçurum var. Çalışmadan, kısa yoldan para kazanmak da en büyük arzuları. İçlerinde ‘mal ergen’ tabir edilenlerin oranı hayli yüksek” ifadelerini kullandı.

“BEDAVA İNTERNETLE İKNA EDİLİR”

Ardıç’ın öfkesinin sebebi Erdoğan’a gençlerin sosyal medyada verdiği tepki olduğu düşünülürken, ‘Z kuşağı’nı elektronik bağımlısı olarak değerlendirerek; gençlerin “bedava megabayt”la ikna edileceğini kaleme aldı.

AKP’nin son yerel seçimlerdeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım, seçim sürecinde “gençlere bedava internet” vaadiyle seçimlere katılmış; ancak beklenen ilgiyi görmemişti.

Ardıç buna rağmen  “Bunların oyları nasıl alınır? Bol bol ‘bedava megabayt’ dağıtmak tek çıkar yol gibi!” ifadelerini köşesine ekledi.

Ardıç, genç kuşağa ilişkin şu ithamlarda bulundu:

“Bu bağımlılık “toksikomani” gibidir, sigaradan da uyuşturucudan da daha derindir. (Kaldı ki bu kuşakta uyuşturucu kullanımı daha önce görülmemiş boyutlara ulaşmıştır.) Çoğu cahildir. Bilgileri bilgisayarda karşılarına çıkan çoğu zırva ve yalan yanlış ‘site malumatıyla’ sınırlıdır. Özgüvenleri de ‘tavan’ yapmış, küstahlık, saldırganlık, pervasızlık, şımarıklık ve arsızlık boyutlarına ulaşmıştır. Bilgisayar ve ‘sosyal medya’ da hayatlarının olmazsa olmaz bir parçasıdır tabii… Günde altı saatten fazla geçiriyorlar bilgisayarda. Bunların cep telefonlarını ellerinden alsan, ölürler. Sosyal medyadan kessen intihara kalkışanlar çıkabilir. Bunların oyları nasıl alınır? Bol bol ‘bedava megabayt’ dağıtmak tek çıkar yol gibi!”