Engin Altay: CHP’nin varlığında kimse Erdoğan’ı indiremez

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yeni bir darbe girişimi iddiasına ilişkin "CHP’nin varlığında Erdoğan’ı daha doğrusu seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı kimse oradan indiremez, buna gücü yetecek tank, top henüz icat edilmemiştir” dedi.

Engin Altay: CHP’nin varlığında kimse Erdoğan’ı indiremez

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gezi Davası kararı ve Osman Kavala hakkında verilen gözaltı kararına ilişkin “talimat” olduğuna dikkat çekerek “Ne var, ‘bazı manevralarla beraat ettirildiler’ diyor. Kim diyor, Sayın Erdoğan diyor, dün Sözcüsü mahkeme kararı demişti, bugün Erdoğan manevra diyor. Şimdi bu mahkeme kararına manevra derseniz tabii ben de ileride bir gün HSK Başkanvekili olurum umudunu taşıyan çok sayıda savcı harekete geçer ve bunu bir talimat gibi algılar, nitekim öyle olmuştur. Sayın Kavala’nın gözaltı kararı Erdoğan’ın talimatıyla saray yargısı tarafından alınmıştır. Hiçbir hukuki yanı yoktur.” dedi.

İş Bankasına ilişkin ise Altay, “Böyle bir bankaya Atatürk’ün vasiyetini çiğneyerek ayaklar altına alarak bir bankaya çökme operasyonunun en çok Erdoğan’a ve AK Parti’ye ve Türkiye ekonomisine zarar vereceğini hiç merak etmeyin Sayın Erdoğan benden iyi biliyordur. Böyle bir şeyin olabilmesi orta yerde bu anayasa varken mümkün değil” diye konuştu.

Altay “yeni bir darbe girişimi” olasılığına dair iddialarının hatırlatılması üzerine  “İki şey olabilir, darbe söylentileri bence Erdoğan’ın kaybettiği prestij ve imajını kamuoyu desteğini yeniden toparlamak için mağrur Erdoğan’ı mağdur gösterme gayreti olabilir. Cumhur ittifakı bir darbe paranoyasına tutulmuş olabilir. Türkiye’de darbeler dönemi kapanmıştır. Bundan sonra da kimse ne asker ne sivil kimse darbe yapmaya aklından bile geçirmesin. Elbette Erdoğan oradan inecek, inşallah çok kısa bir sürede yapılmasını beklediğim seçimlerde sandık marifetiyle Recep Tayyip Erdoğan oradan inecek. Ama CHP’nin varlığında Erdoğan’ı daha doğrusu seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı kimse oradan indiremez, buna gücü yetecek tank, top henüz icat edilmemiştir” ifadelerini kullandı.