Emniyet'ten Gercüş'teki çocuk istismarına ilişkin açıklama: Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan 27 kişi hakkında adli süreç başlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Batman'daki çocuğa cinsel istismar iddiasıyla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan 27 kişi hakkında adli süreç başlatıldığını açıkladı. Cinsel istismar olayında 27 kişinin adının geçtiği iddia edilirken, yalnızca bir kişi tutuklandı.

Emniyet'ten Gercüş'teki çocuk istismarına ilişkin açıklama: Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan 27 kişi hakkında adli süreç başlatıldı

Batman’ın Gercüş ilçesinde aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu 27 kişinin 15 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bugün yapılan açıklamada, konuyla ilgili sosyal medyada paylaşım yaparak algı operasyonu yaptığı belirtilen 27 kişi hakkında adli süreç başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, “Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş İlçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş İlçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”