Emine Erdoğan'dan Diyanet mensuplarına: Daha çok konuşun, caminin dışına taşın

Emine Erdoğan Saray'da il müftü yardımcıları ve baş vaizlere seslendi, "sizlerin mutlaka yaşamın kılcal damarlarına nüfuz etmeniz ve hizmetinizi caminin dışına taşımanız gerekiyor" dedi.

Emine Erdoğan'dan Diyanet mensuplarına: Daha çok konuşun, caminin dışına taşın

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kadın il müftü yardımcıları ve baş vaizlerle Cumhurbaşkanlığı Saray’ında düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi.

Programda yaptığı konuşmada, il müftü yardımcıları ve baş vaizlerin “çok büyük bir sorumluluğun taşıyıcıları olduğunu” söyleyen Emine Erdoğan, “Kuran ayetlerinin nuruyla rehberlik ettiklerini, ağızlarından dökülecek her bir kelimeye ve gösterecekleri örnekliğe bütün toplumun ihtiyacı olduğunu” öne sürdü.

Çevre sorunları, tasarruf, hayvan hakları ve kadın hakları ile ilgili “duyarlılığını” paylaşan Erdoğan, “Benim burada vurgulamak istediğim, sizler gibi toplumu irşad eden öncülerin, bu konularda daha çok konuşmasıdır. Lütfen, sizler bu konuların sözcüsü olun. Toplumu bu hassasiyetler konusunda daha çok aydınlatın. Erdoğan, müftü yardımcıları ve vaizlere “Makrodan mikroya toplumun yeni sorunlarının çözümü için anahtarsınız.” diye seslendi.

Emine Erdoğan, “İnsani gelişimimiz için hayatımızın her dakikasında manevi desteğe ihtiyacımız var. O nedenle sizlerin mutlaka yaşamın kılcal damarlarına nüfuz etmeniz ve hizmetinizi caminin dışına taşımanız gerekiyor. İnsan ruhunun hasretle beklediği manevi gıdayı cuma hutbeleriyle sınırlı tutmamalıyız. Toplumla dirsek temasında bulunacağımız buluşmaları sıklaştırmalıyız.” dedi.