Eminağaoğlu: Savunulan terör değil, yaşam hakkıdır

"Yargıçlar Sendikası kurucu başkanı olarak önce bana, daha sonra benden sonra başkan olan meslektaşım Mustafa Karadağ'a, Sendikamızdaki birçok yönetici ve üye meslektaşımıza çeşitli yaptırımlar uygulanmıştır. Şimdi Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan'a yağılan işlemler, önceki uygulamaların ve FETÖCÜ anlayışın devamı niteliğindedir."

Eminağaoğlu: Savunulan terör değil, yaşam hakkıdır

Yargıçlar Sendikası Başkanı ve İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, ölüm orucuna ara verdikten sonra yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için sosyal medya hesabından üzüntüsünü dile getirmiş, Gökçek’in yaşatılması için çağrı yapmıştı.

Bu paylaşımları sonrası AKP medyasının hedefine alınan ve linç edilmeye çalışılan Pehlivan hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) da tarafından soruşturma açmıştı.

HSK’nın inceleme sonrası Pehlivan’ı 3 ay tedbiren görevden uzaklaştırma kararı verdiği öğrenilmişti. Pehlivan’ın görevden uzaklaştırılmasına bir tepki de YARSAV Kurucu Başkanı, Yargıçlar Sendikası Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’ndan geldi.

Eminağaoğlu açıklamasında “Savunulan terör değil, yaşam hakkıdır” diyerek HSK’nın manipülasyonuna dikkat çekti.

Eminaoağlu’nun yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“YARGIÇLAR SENDİKASI BAŞKANI SAYIN AYŞE SARISU PEHLİVAN HAKKINDA YAPILAN SORUŞTURMA VE AÇIĞA ALMA İŞLEMİ KABUL EDİLEMEZ.

Yaşam hakkı, suçlu veya suçsuz herkesin hakkıdır.

Savunulan terör değil, hukukun üstünlüğü, yaşam hakkıdır.

Yaşam hakkının ve hukukun üstünlüğünün savunulması, yargıcın da, başkanı olduğu sendikanın da görevidir.

Hukuk herkes içindir. Yaşam hakkını savunduğu kişi için kesinleşmiş bir ceza bile yoktur.

Ölüm cezası yaşam hakkı nedeniyle kaldırılmıştır.

Cumhur ittifakının; yargı (HSK), basın ve siyaset kolu bilmelidir ki, Öcalan hakkında verilmiş ölüm cezasının infaz sürecinde bu cezanın kaldırılması için oy veren MHP’lilerin bile o zaman PKK nedeniyle cezalandırılması gibi bir durum gündeme gelecektir. Bu örnek, soruşturma ve yargılamanın ne derece çarpık ve ilkel bir uygulama olduğunu ayrıca göstermektedir.

***

Ülkemizde yargıçlar ilk kez 2006 yılında YARSAV adı altında örgütlendiğinde, 2009 yılındaki YARSAV genel kurulunda doğrudan Gülen’in ABD’den talimatı nedeniyle YARSAV Başkanlığından indirildiğim bugün FETÖ yargılamalarında ortaya çıkmıştır. Akabinde  FETÖCÜ HSYK tarafından hakkımda ceza uygulanmış, YARSAV da 15 Temmuz sürecinde FETÖ bahanesi ile kapatılmıştır.

Sonraki süreçte Yargıçlar Sendikası kurucu başkanı olarak önce bana, daha sonra benden sonra başkan olan meslektaşım Mustafa Karadağ’a, Sendikamızdaki birçok yönetici ve üye meslektaşımıza çeşitli yaptırımlar uygulanmıştır. Şimdi Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan’a yağılan işlemler, önceki uygulamaların ve FETÖCÜ anlayışın devamı niteliğindedir. Barolara yönelik geçmişte FETÖCÜlerin yapmak istediği müdahale bugün tekrar gündeme taşınmıştır. Bu yapılan aynı durumun yargıç ve savcıların örgütü yönünden de gündeme taşınmasıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 15 Mayıs 2020

Ömer Faruk Eminağaoğlu

YARSAV Kurucu Başkanı & Yargıçlar Sendikası Kurucu Başkanı”