Emekliler: Sendikamızın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz

Emekliler Kadıköy'de sendika hakları için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Emekliler: Sendikamızın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz

DİSK Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) ve Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) Kadıköy İskelesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

İktidarın DİSK Emekli Sen’i kapatmaya yönelik adımlarına tepki gösteren emekliler açıklamasında “Örgütlü mücadelemiz engellenmeye, 13 milyon emeklinin sesi bastırılmaya, susturulmaya çalışılmaktadır. Gerek Covid-19 salgın sürecinin gerekse İzmir’de yaşanan ve hepimizi derinden üzen depremin yaraları sarılmadan, iktidar torba yasa adı altında yine gözünü emeklilerin kazanılmış haklarına, elini ise emekçilerin ve emeklilerin cebine atmış durumda.” ifadelerine yer verildi.

13 milyon emeklinin ülkeyi yönetenler nezdinde bir kaç müteahhit kadar değeri olmadığı vurgulanan açıklamada “Müteahhitlere vergi affıyla kaynak aktaranlar emeklilere ise sabretmeyi öğütlüyor.” denildi.

Türkiye’nin taraf olduğu sözleşmelerle sendika hakkının güvence altına alındığı hatırlatılan açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi.

“Unutmayın biz emekliler bu ülkenin dününde vardık, bugününde varız, yarınında da varolmaya devam edeceğiz. Ülkeyi yönetenler unutmasın ki iktidar emekliyi hedef aldığında 13 milyon emekli iktidara direniş olur.”