Emekli-Sen'den çağrı: Ayrımcılığa bir an önce son verin

Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz, “Virüsü sadece yaşlılar mı yayıyor” diyerek, 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağına son verilmesini istedi.

Emekli-Sen'den çağrı: Ayrımcılığa bir an önce son verin

Uzun süredir devam eden 65 yaş üstüne ve 18 yaş altına uygulanan sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlamasına emekli örgütlerinden tepki geldi. DİSK Emekli-Sen Başkanı Cengiz Yavuz, “Milyonlarca yaşlımız adeta ikinci sınıf vatandaş gibi bu bayrama yasaklı giriyor. İnsanlar 65 yaş üstü diye bindikleri trenlerden, otobüslerden indiriliyor. Virüsü yaşlılarımız mı yayıyor? Ayrımcılığa bir an önce son verin” dedi.

“Bir taraftan ekonomi canlansın diye yurt dışından gelenlere yaşlarına dahi bakılmadan yasak uygulanmazken kendi vatandaşına yasak uygulamanın adalete de sığmadığını” belirten Yavuz, “Örgütlü yapı olmadığı için bu kesim sesini duyuramıyor. Yalnız ve kimsesiz kaldılar. Virüsü yaşlılar mı yayıyor? Fabrikalar, iş yerleri çalışıyor, çocuklarımız iş yerlerine gidiyor, sonra bizlerin yanına geliyor. Virüs böyle de bulaşmıyor mu?” dedi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Yavuz, 65 yaş üstü insanların korunması gerçekten isteniyorsa, bu insanların sağlık ve beslenme ihtiyaçlarının da karşılanması gerektiğini söyledi. Yaşlıların ekonomik güçlerinin son yüzde 5.75’lik zamla iyice düştüğünü belirten Yavuz, “Emeklilerin, yaşlıların bu bayramı gönüllerince yaşamaları mümkün değil. Yeni zam maaşımızı daha da küçülttü. Bayram ikramiyesi 6 bayramdır hiç değişmedi. İlk sene bin lirayla bir kurban alabiliyorduk, şimdi en ucuz kurban 2 bin lira. Bayram tatilinden geçtik, çocuklarımıza, torunlarımıza harçlık veremiyoruz” eleştirisinde bulundu.